V slovenjgraškem domu starostnikov so zadoneli zvoki mandoline, dve oskrbovanki sta praznovali rojstni dan

V slovenjgraški enoti Koroškega doma starostnikov vedno poskrbijo za lepe trenutke stanovalcev in zaposlenih. Gospa Maja je na mandolini zaigrala nekaj ljudskih pesmi, ki so raznežili vse prisotne, zaposleni pa so rojstni dan s prijetno čestitko polepšali dvema oskrbovankama.

“Ko se po 60 in več letih ponovno pojavi želja po ljubezni iz otroštva, ko po tolikih letih, ko je ta ljubezen ves čas skrbno zapakirana nekje zadaj v omari, dobiš možnost se jo ponovno dotakniti, ta občutek pozna le oseba, ki to doživi. Čas epidemije je gospa Maja izkoristila in obudila to nekoč zelo veliko ljubezen do glasbe,” so zapisali na Facebook profilu doma.

Skupaj s profesorico glasbe, Mojco Kamnik, sta v sredinem studiu interne televizije Koroškega doma starostnikov predstavili njen instrument mandolino. V igranju na ta, njej tako ljub instrument je gospa Maja ob spremljavi Mojce zaigrala nekaj ljudskih pesmi. V domu so dodali, da so čudoviti zvoki tega instrumenta stanovalce in zaposlene raznežili, gospa Maja pa jim je obljubila, da to ni bilo zadnjič.

FOTO: V domu starostnikov so se zaslišali zvoki mandoline:

Zaposleni pa so v četrtek z veseljem, s čestitko in zapeto zdravico, polepšali dan stanovalki, ki je praznovala rojstni dan.

FOTO: Rojstni dan stanovalke:

Ekipa iz doma pa je danes za 91. rojstni dan čestitala stanovalki gospe Vivod. Ob spremljavi na harmoniko so ji zapeli, gospa pa je s svojimi zgodbami in nauki zabavala stanovalce in zaposlene ter si zaželela, da bi bilo pogosto tako. Kot so dodali v domu je eno izmed njenih zanimivih sporočil tudi: “Vedno sem imela rada matematiko saj jo lahko obrneš tako kot “co” paše.”

FOTO: Gospa Vivod je praznovala 91. let:

Preberite še: Tudi na pustni torek je bilo v slovenjgraškem domu starostnikov veselo, Štirje kovači ob okroglem jubileju Valentina Lakovška obiskali slovenjgraški dom starostnikov

VIR: KDS

Dogodki