Search
Close this search box.

Štirje kovači ob okroglem jubileju Valentina Lakovška obiskali slovenjgraški dom starostnikov

V Koroškem domu starostnikov PE Slovenj Gradec so se odločili, da s pustovanjem odženejo, ne samo zimo, ampak tudi vse skrbi, osamljenost in težke trenutke preteklega leta, hkrati pa z ljubeznijo, prijateljstvom in lepimi trenutki nadaljujejo domsko tradicijo, so sporočili iz doma.

“Pred nedavnim smo pospremili našega dragega stanovalca gospoda Gorjanca novim izzivom naproti. Gospodu smo v našem domu pomagali do te mere, da se je preselil v svojo garsonjero in tako zopet zaživel samostojno življenje. Na njegovi poti mu zaposleni in stanovalci želimo zdravja, sreče in dobrega počutja,” so spomnili v današnjem sporočilu za javnost.

V sredo, 10. 2., so v sklopu projekta “Bralne značke Toneta Partljiča”, v slovenjgraškem domu starejših, v domskem studiu, gostili gospoda Toneta Partljiča. “Spomnili smo se vseh preteklih sezon in dogodkov, hkrati pa v upanju zastavili cilje za naslednje sezone. Dogodek je popestril domski pevski zbor pod vodstvom prostovoljke gospe Tatjane Lušnic. Mojca Kamnik nam je prelepo zapela priredbo pesmi Vlada Kreslina z naslovom O, Vrba. Kako pomemben je naš kulturni praznik, kako velike besede je zapisal France Prešeren, pa nam je ob zaključku dogodka poudaril gospod Partljič,” so povzeli dogajanje v domu.

V petek, 12. 2., so stanovalci z zanimanjem prisluhnili predavanju gospe Erne Podjavoršek, ki jim je predstavila manj znane kotičke naše prelepe Slovenije. “Prav tako je na ta dan praznoval svoj 90. rojstni dan naš dragi stanovalec, gospod Valentin Lakovšek, ustanovni član ansambla Štirje kovači. Zaposleni in stanovalci smo v domačem vzdušju gospodu voščili, hkrati pa se skupaj z gospodom veselili naslednjega dne, v pričakovanju pesmi ansambla Štirih kovačev,” so sporočili iz doma.

Današnji dan, sobota, 13. 2., pa je pričaral nasmeh in veselje na obraze naših stanovalcev. V domu smo gostili v čast našemu dragemu stanovalcu, gospodu Valentinu – Tinetu Lakovšku ob okroglem jubileju, ansambel Štirje kovači,” so navedli.

Ansambel Štirje kovači so leta 1954 ustanovili štirje fantje in med njimi je bil tudi pevec gospod Lakovšek. “Skupaj smo zapeli vsem dobro znane melodije pesmi »Gremo na Pavre, Rženovo Tinko, Malo solzico, Kam le čas beži« ter mnoge druge. Ob teh pesmih je skupaj s svojim sinom zaplesala tudi naša draga stanovalka, gospa Marija Ješovnik, ki danes praznuje svoj 80. rojstni dan,” so povzeli dogajanje v domu.

Ob tem so se v domu še enkrat iskreno zahvalili ansamblu Štirje kovači za obisk in dobro družbo, slavljencema pa zaželeli vse najboljše.

Ob prihajajočem Valentinovem prazniku so stanovalkam in stanovalcem podarili rožice (ki so bile sponzorirane s strani podjetja Monter Dravograd) ter lepe misli, ki jim bodo pričarale prihajajočo pomlad, so še zapisali v sporočilu za javnost, ki so ga objavili na Facebook strani doma.

Dogodki

V Koroškem domu starostnikov PE Slovenj Gradec so se odločili, da s pustovanjem odženejo, ne samo zimo, ampak tudi vse skrbi, osamljenost in težke trenutke preteklega leta, hkrati pa z ljubeznijo, prijateljstvom in lepimi trenutki nadaljujejo domsko tradicijo, so sporočili iz doma.