V slovenjgraškem domu starostnikov si dneve krajšajo s prazničnim programom v katerem sodelujejo tudi stanovalci

V slovenjgraški enoti Koroškega doma starostnikov se trudijo ohranjati dobro počutje in zdravje stanovalcev. Čeprav epidemiološki ukrepi prepovedujejo druženja, so v domu aktivni. Med drugim so se lotili priprave prazničnega programa interne televizije, pri katerem sodelujejo njihovi stanovalci in zaposleni.

Ta teden so se stanovalci razveselili daril Društva upokojencev Slovenj Gradec. Vsak stanovalec je prejel tudi čestitko vseslovenske akcije Mala pozornost za veliko veselje, pobudnice Ane Petrič. V domu je zaživela interna televizija PE-TV, kjer stanovalcem dvakrat tedensko ponujajo zanimive vsebine. Več si lahko preberete tukaj.

V sredo je bila gostja oddaje profesorica glasbe Mojca Kamnik, ki je govorila o glasbeni terapiji za osebe z demenco oziroma o projektu Zapoj mi (v) spomin. Druga sogovornica pa je bila njihova stanovalka, gospa Ljudmila Urbancl, ki je pripovedovala o svojem glasbenem ustvarjanju v poznejših letih. V oddaji, ki jo vodi njihova stanovalka, gospa Maja Gregorič, so v prvem delu potelovadili z fizioterapevtko Vesno, na flavto jim je zaigrala njena hčerka Nika Praznik. Kasneje se jim je pridružil še njihov stanovalec, gospod Peter Jamer. Gospod Jamer je predstavil izdelavo lesenih križcev, poleg tega pa so lahko slišali tudi Hotuljsko polko, katere avtor je on sam.

Zaživela je interna televizija, v programu sodelujejo stanovalci doma:

Prav tako so v polnem teku priprave za praznične dogodke, čeprav bodo letos praznovali drugače kot so tega vajeni.

V domu do preklica izvajajo vnaprej napovedane obiske, naročite se lahko od ponedeljka do petka med 11. in 13. uro na telefonsko številko socialne službe: 031 749 096 ali 02 88 46 457.

VIR: Koroški dom starostnikov

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije