V Slovenj Gradec po ekološke pridelke, na degustacijo ekoloških vin in jedi ter na zabavo z ansamblom Roka Žlindre in Klapo Semikantá

V nedeljo, 16. oktobra, bo v Slovenj Gradcu potekal 10. praznik ekoloških kmetij Slovenije. Pestremu dogajanju se lahko pridružite med 9. in 16. uro, v mestnem jedru –Glavni trg in Trg svobode.

Na Ekološki tržnici se bodo predstavile ekološke kmetije iz celotne Slovenije s svojo bogato in pestro ponudbo. Tako boste lahko kupili različne ekološke pridelke in živila, ki jih imajo v ponudbi sodelujoče ekološke kmetije. Prisotne pa bom med drugim nagovorila državna sekretarka na MKGP Tatjana Buzeti.

V okviru celodnevnega dogajanja bo med drugim potekala predstavitev Cikastega goveda in zorjenega mesa. Predstavitev društva rejcev krškopoljskih prašičev z degustacijo izdelkov in prestavitev pasme. Predstavile se bodo tudi članice DK Mislinjske doline. Seznanili se boste lahko s projektom odkupa ekološko vzreje govedi. Nastopili bodo najmlajši iz vrtca Šmartno pri Slovenj Gradcu.

Za dobro glasbo in prijetno vzdušje pa bosta poskrbela Klapa Semikantá in ansambel Roka Žlindre. Več o dogodku najdete TUKAJ.