Search
Close this search box.

V Slovenj Gradec dobimo tudi “Escape room” na prostem

Igre Escape Room oziroma sobe pobega v zadnjem času predstavljajo eno najhitreje rastočih turističnih dejavnosti. Namen njenega obiska je preživljanje prostega časa na nekoliko drugačen način, kjer mora ekipa 2-5 igralcev v eni uri v zaprtem prostoru razrešiti različne uganke, poiskati namige in skrite predmete. V Slovenj Gradcu se v prostorih Andeškega hrama, v sobi povezani z zgodovinsko dediščino Slovenj Gradca, išče Elizabetin zaklad.

Sobo pobega v Slovenj Gradcu smo pred otvoritvijo obiskali tudi mi

Igranje igre polne izzivov in preobratov, ki poteka na simbolni ravni in zahteva medsebojno sodelovanje ekipe, je Javni zavod Spotur v sodelovanju s podjetjem Enigmarium odprl novembra 2018. Vzpostavitev nove turistične atrakcije, ki temelji na doživetju, v Slovenj Gradcu in nasploh na Koroškem, predstavlja zelo dobrodošlo popestritev.

V bližnji prihodnosti bodo v sodelovanju z istim podjetjem ustvarili novo igro z elementi »escape room« na prostem. Ob reševanju zabavnih preizkušenj boste spoznavali staro mestno jedro in odklepali skrivnosti Slovenj Gradca.

Sobo je od otvoritve obiskalo že preko 150 med seboj zelo različnih skupin. Struktura obiskovalcev je zelo pestra, prevladujejo pa skupine prijateljev, družinskih članov in ekipe sodelavcev, ki s tem krepijo medsebojne odnose in zaupanje. Igralci prihajajo iz različnih krajev Koroške, nekaj tudi iz drugih koncev Slovenije in iz avstrijske Koroške. Med njimi je bilo tudi že kar nekaj izkušenih igralcev, ki redno obiskujejo sobe pobega ne samo v Sloveniji, ampak tudi v tujini.

Po odzivih obiskovalcev gre za eno težjih sob pobega z velikim številom ugank. Ravno to pa predstavlja še večji izziv in poskrbi za bolj tesno medsebojno sodelovanje ter trud. Naj namignemo, da v sobi ni še nihče ostal zaprt in da obiskovalci iz sobe prihajajo z nasmehi na obrazih.

Da razveselimo tudi nekoga izmed vas, smo skupaj z Javnim zavodom Spotur pripravili nagradno igro, v kateri bomo podarili bon za enkraten obisk Escape Room-a Enigmarium Slovenj Gradec za ekipo 2-5 oseb.

Vabljeni, da igro preizkusite tudi sami z rezervacijo vašega termina na tel. 02 88 12 116 (TIC Slovenj Gradec) ali https://slovenjgradec.escape-room.si/.