Search
Close this search box.

V Slovenj Gradcu zaživela Božična vas

V mestnem jedru Slovenj Gradca je že postavljena praznična Božična vas z božično – novoletnimi dekoracijami in kotički za fotografiranje.

Letošnji december v Slovenj Gradu je sicer drugačen kot smo bili vajeni, se pa kljub epidemiji dogaja veliko. Organizatorji, MO Slovenj Gradec in JZ Spotur, so večino dogajanja sicer prenesli na splet, nekatere stvari pa se odvijajo tudi na prostem.

Tako je zaživela spletna stran Praznični december v Slovenj Gradcu s povezavo iz občinske spletne strani, na kateri so se že in se še bodo zvrstile različne praznične interaktivne vsebine, božično novoletne pravljice in zgodbice, plesne koreografije, kuharske delavnice. V mestnem jedru pa so postavili pravljično deželo oziroma Božično vas, ki je namenjena predvsem najmlajšim.

Pripravili so tudi pustolovsko igro na prostem, primerno za družine. Igra Mestni vrtiljak, kot so jo poimenovali organizatorji, vas bo popeljala po skritih in malo manj skritih kotičkih mestnega jedra Slovenj Gradca. Zgibanko lahko najdete TUKAJ, tiskano verzijo pa lahko prevzamete v atriju Turistične pisarne ali ob informativni tabli Zeleni kotiček v mestni pasaži pri hladilniku za knjige.

Namesto tradicionalnega obiska Božička v mestu, kjer se je vedno zbralo veliko število otrok, se bo Božiček letos s svojim posebnim božičnim vozilom 23. decembra popeljal skozi občino, obiskal bo vse mestne četrti in vaške skupnosti ter na daljavo pozdravil otroke. Darila in sladkarije jim bo pustil na vnaprej dogovorjenih lokacijah v mestnih četrtih in vaških skupnostih.

Preberite tudi: V MO Slovenj Gradec bodo denar za prireditve namenili otrokom za darila in pomoči potrebnim družinam

31. decembra bodo pripravili silvestrovanje na spletu, s prazničnim županovim voščilom in posnetkom koncerta skupine DWAJG.

FOTOGALERIJA: Božična vas v Slovenj Gradcu

Dogodki

V mestnem jedru Slovenj Gradca je že postavljena praznična Božična vas z božično – novoletnimi dekoracijami in kotički za fotografiranje.