Search
Close this search box.

V Slovenj Gradcu začetek gradnje parka urbanih športov. Pri poimenovanju novega bazenskega kompleksa lahko sodelujete tudi vi (VIDEO)

V sklopu projekta Sanacija degradiranega območja Mercator – gradnja zimskega bazena in urbanega parka se je v Slovenj Gradcu začela gradnja parka urbanih športov v velikosti 2.529 m2.

Vsebine parka urbanih športov, ki je namenjen predvsem medgeneracijskemu druženju, predstavljajo najnovejše trende na področju urbanih športov. V parku urbanih športov bo zgrajen nov rolkarski poligon v velikosti 1.400 m2, vključuje pa tudi postaje za fitnes na prostem, balvansko steno za športno plezanje ter kolesarski grbinasti poligon – pumptrack, ki je namenjen najmlajši generaciji »koleščkarjev«.

VIDEO: Park urbanih športov Slovenj Gradec

Novi park urbanih športnih aktivnosti bo skupaj z že nastajajočim kompleksom zimskega in letnega bazena tvoril novo, sodobno in razgibano športno večgeneracijsko središče. Po svoji velikosti in vsebinah bo to do sedaj največji projektiran tovrstni objekt v Sloveniji, je navedeno na spletni strani občine.

“Pričetek športne kulture skejterjev in bmx kolesarjev na območju naše občine sega v devetdeseta leta prejšnjega stoletja in šteje od takrat vse več privržencev. Idejo po izgradnji parka urbanih športov so »urbani športniki« ob podpori Mestne občine Slovenj Gradec razvili v izvedljiv projekt. Gre za ambiciozen projekt, ki bo, tako kot v začetku devetdesetih, Slovenj Gradec postavil ob bok večjim mestom – predvsem pa mestom z vizijo, mestom, ki sledijo tako kulturnim kot športnim trendom,pojasnjujejo na MO Slovenj Gradec.

“V času epidemije koronavirusa in v času okrevanja od striktnih ukrepov se je gibanje na prostem izkazalo za v določenih situacijah ne le edino izvedljivo, temveč tudi izredno priljubljeno in koristno. Mnogi otroci, ki nimajo možnosti organiziranega ali poljubnega gibanja na prostem, bodo s tem dobili nove priložnosti in izzive za aktivno preživljanje prostega časa. Hkrati z razvijanjem kulture urbanih športov krepimo zanimanje za nove športne (in tudi olimpijske) discipline, kot je po novem tudi rolkanje in ne skrivamo ambicij, da bomo iz Športnega društva Skate park Slovenj Gradec z vso možno podporo ustvarili potencialnega olimpijca,” so dodali.

Ocenjena vrednost projekta park urbanih športov je slabih 500.000 €, od katerega bo cca. 320.000 € prispeval Evropski sklad za regionalni razvoj, ostali prispevek bo pokrila Mestna občina Slovenj Gradec. Gradnja parka urbanih športov se bo zaključila predvidoma v juniju 2022, so napovedali.

Pri tem naj še omenimo, da na spletni strani JZ Spotur izbirajo ime novega bazenskega kompleksa. Kot so navedli, želijo novi pridobitvi dati izvirno ime, zato k sodelovanju vabijo tudi vas. Če imate kakšen zanimiv predlog, vas prosijo, da ga zapišete v komentarje na njihovi Facebook strani, ki jo najdete TUKAJ. Morebitni izbran predlog bodo nagradili.

Vir: MO Slovenj Gradec

Dogodki

V sklopu projekta Sanacija degradiranega območja Mercator – gradnja zimskega bazena in urbanega parka se je v Slovenj Gradcu začela gradnja parka urbanih športov v velikosti 2.529 m2.