V Slovenj Gradcu začeli z izgradnjo kolesarskih poti

V Mestni občini Slovenj Gradec so pričeli izvajati projekt »Trajnostna mobilnost«, v katerem načrtujejo izgradnjo kolesarskih stez na območju mesta Slovenj Gradec, v skupni dolžini več kot 9 kilometrov.

Kot so navedli na spletni strani MO Slovenj Gradec, je projekt sofinanciran s strani Evropskega sklada za regionalni razvoj za sofinanciranje operacij preko mehanizma Celostnih teritorialnih naložb in proračuna Republike Slovenije, in sicer v višini 85 %.

Projekt je razdeljen na pet sklopov, dela pa so pričeli izvajati najprej na prvem sklopu, ki po navedbah občine zajema ureditev kolesarske povezave Šolskega centra Slovenj Gradec ter l. in lll. OŠ na kolesarsko omrežje Slovenj Gradca. Kolesarska povezava je razdeljena na štirinajst odsekov v skupni dolžini okrog 2,5 km. Z njo bodo povezali območje Šolskega centra Slovenj Gradec ter Prve in Tretje OŠ s centrom mesta in stanovanjsko sosesko S8, z območjem Toplarne, s kolesarsko stezo v smeri Podgorja, pokopališča, kolesarsko povezavo ob Suhodolnici ter s Starim trgom.

Sklop 1 zajema tudi ureditev ločenih peš površin na odseku številka 4, 5, 8 (del), 9, 10 (del) in 11 (del), namestitev kolesarskega števca pred Prvo osnovno šolo ter gradnjo brvi preko vodotoka Homšnica (odsek 14). Na odseku 9 (Gozdna pot) je predvidena rekonstrukcija ceste.

Vsem občankam in občanom se zahvaljujemo za podana soglasja in razumevanje zaradi občasno oviranega vsakdana na območjih izgradnje,” so še dodali na MO Slovenj Gradec.

Vir: MO Slovenj Gradec

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije