V Slovenj Gradcu z zaskrbljenostjo opažajo porast vandalizma v občini

Občan MO Slovenj Gradec nas je opozoril na nalepke in oznake, ki se v zadnjem času pojavljajo na območju občine na več mestih - na prometnih znakih, javni razsvetljavi, koših za smeti … Spomnil je še na plakate na mestih, ki niso namenjena za plakatiranje. Z omenjeno problematiko smo seznanili tudi MO Slovenj Gradec in pridobili izjavo.
Screenshot_20210131_174246 (1)

Zaskrbljen občan ob vsem tem meni: “Da glede na to, da so med temi “protestniki” tudi ljudje, ki se izdajajo za naravovarstvenike, bi lahko vedeli, da se te nalepke tudi odlepijo in posledično onesnažujejo okolje. Ob tem se mi poraja vprašanje, kdo bo v dobro narave počistil te plakate oznake in nalepke,” je dodal. “Ali moramo biti vsi, pa čeprav se ne strinjamo s politiko vlade, prisiljeni s strani posameznikov zaznamovani s temi oznakami? Poleg tega pa si prizadevamo za razvoj turizma … Kako bomo turistom obrazložili te oznake z našo zgodbo o mestu miru?”

“Razumem, da imamo ljudje različna politična stališča. Ampak to pa gre že malo v skrajnost. Mi kot mesto miru pa si tega ne smemo privoščiti,” je ob tem dodal bralec.

“Ponosen sem, da sem doma v Slovenj Gradcu in ni mi vseeno, da se zaznamujemo z nekimi “parolami” posameznikov. Upam, da boste ukrepali ne zaradi mene, zaradi nas vseh,” je v zapisu, ki smo ga prejeli v uredništvo Koroških Novic, zapisal občan MO Slovenj Gradec, ki meni, da je prav, da se o tem pogovarjamo in iščemo rešitve.

Omenjeno problematiko so opazili tudi na MO Slovenj Gradec, od koder so nam odgovorili, da opažajo porast nedovoljenega plakatiranja v njihovi občini, kjer je praktično sleherna stavba svojevrsten zgodovinski spomenik. Za oglaševalske namene smo ravno zato v Slovenj Gradcu namenili plakatna in oglasna mesta, nikakor pa se ne moremo strinjati s tem, da se oglasna ali druga sporočila uporabljajo fasade stavb ali javne površine,” so odgovorili.

“Gre tudi za obremenjevanje občinskih komunalnih služb, ki morajo to odstranjevati, barvati in čistiti, kar zahteva njihov čas in predvsem proračunska sredstva,” opozarjajo na slovenjgraški občini.

“Zato občanke in občane prosimo, da se tega vzdržijo, za sporočanje svojih mnenj, pobud in predlogov pa naj uporabljajo druge kanale, kot so družbena omrežja in splet, še posebej tudi zato, ker tovrstno onesnaževanje okolja absolutno ni v skladu z našimi usmeritvami ekološke osveščenosti, trajnostnega razvoja in skrbi za okolje in prostor.”

“Nedovoljeno plakatiranje, grafiti in podobno manifestiranje različnih mnenj in sporočil po javnih objektih in površinah lahko seveda nosi tudi finančne posledice za povzročitelje, saj morajo komunalne službe s čiščenjem vzpostaviti prvotno stanje in kljub temu, da lahko obiskovalci našega lepega, urejenega in zgodovinsko pomembnega mesta to razumejo kot svobodo izražanja, vsekakor svetujemo drugačen pristop,” so na naše poizvedovanje zapisali na MO Slovenj Gradec.

1 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments
Andrej Grobler
Andrej Grobler
6. februarja, 2021 18:04

Smrt janšizmu, svoboda narodu!

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.