Search
Close this search box.

V Slovenj Gradcu vas čaka konec tedna kar nekaj pestrega dogajanja

Življenje gre naprej in ta konec tedna se bo ponovno dogajalo v Slovenj Gradcu. Že jutri vas bo na dobrodelnem koncertu zabaval Adi smolar, vabljeni tudi 47. mednarodni festival Graška Gora poje in igra, v Koroško galerijo likovnih umetnosti ter na vodeno vadbo v Bazenski kompleks Aqualatio.

Četrtek, 17. avgust 2023

Koroški pokrajinski muzej, Muzej Slovenj Gradec vas v okviru Wolfovega poletnega festivala v četrtek, 17. avgusta 2023, ob 19.30 uri vabi v atrij Rojstne hiše Huga Wolfa, Glavni trg 40, Slovenj Gradec na dobrodelni koncert Adija Smolarja.

Adi Smolar je slovenski kantavtor in kitarist. Rodil se je v glasbeni družini, saj je njegov oče igral trobento pri ansamblu Fantje treh dolin. Adi je v osnovni šoli poleg harmonike igral še klarinet in mali boben pri godbi na pihala. Svoj prvi koncert je imel leta 1981 v Cerknici, širši slovenski glasbeni sceni pa je postal bolj znan v devetdesetih letih prejšnjega stoletja, leta 1989 je izdal prvo kaseto Naš svet se pa vrti 1. Adi Smolar je najbolj znan po svojih preprostih življenjskih besedilih, ki se dotaknejo vsakega človeka. Znan je kot pevec, ki zna tudi o resnih temah peti na šaljiv način in tako prenesti sporočilo svoji publiki. Piše pa tudi besedila za različne glasbene skupine. Adi Smolar velja za enega najizvirnejših, najplodovitejših in najpopularnejših kantavtorjev pri nas.

Petek, 18. avgusta 2023

47. mednarodni festival narodno-zabavne glasbe Graška Gora poje in igra bo v petek, 18. avgusta 2023, ob 20. uri. Prireditev bo na prostem, vstopnine ni.

Na prireditvi, ki bo revialnega značaja, bodo nastopili Štirje kovači, Vražji muzikanti, Zeme, Vrli muzikanti, Murni, Šepet, Fiškali (Hrvaška) ter mlad ansambel Pika na i.

* V primeru slabega vremena, bo prireditev v nedeljo, 20. avgusta 2023.

Kulturno društvo Graška Gora v sodelovanju s partnerji z izvedbo festivala zelo uspešno promovira domačo glasbo in glasbenike. Partnerji projekta so: MO Slovenj Gradec, MO Velenje, Občina Mislinja, Festival Velenje, Javni zavod SPOTUR Slovenj Gradec, RTV Slovenija – Regionalni RTV center Maribor, Javni sklad RS za kulturne dejavnosti (JSKD) OI Slovenj Gradec, JSKD OI Velenje, ZKD Šaleške doline in ZKD Slovenj Gradec. Vabljeni.

Sobota, 19. avgust 2023

V soboto, 19. avgusta 2023, ob 19. uri Duh postmodernizma (Zbirka Uršič), Koroška galerija likovnih umetnosti.

Privatna zbirka Uršič iz Maribora, ki smo jo s pomočjo Ministrstva za kulturo Republike Slovenije pridobili v letu 2022 in jo uvrstili v fond sodobnega slovenskega slikarstva Koroške galerije likovnih umetnosti, obsega enainštirideset vrhunskih slikarskih del velikega formata umetnic in umetnikov, ki sodijo med izpostavljena in najpomembnejša imena poznega modernizma oziroma postmodernizma na Slovenskem.

Zbirka je nastala v krajšem sklenjenem obdobju od leta 1982 do 2005, vanjo pa so vključena v prvi vrsti slikarska dela ustvarjalcev, ki so bili sredi osemdesetih let preteklega stoletja na tak ali drugačen način povezani z Galerijo Equrna v Ljubljani, zato ponuja tako rekoč celovit vpogled v slikarska prizadevanja v času, ko se je tedaj aktualna slovenska umetnostna scena ravno s temi umetniki vključila v aktualne tokove na mednarodnem likovnem prizorišču, zlasti v smislu neoekspresionizma in t. i. nove podobe, ki sta ju zaznamovala povratek k figuraliki v ekspresivni stilizaciji ter izpostavitev zasebne mitologije – izrazito vsebinsko in motivno poudarjanje ustvarjalčevega osebnega sveta, njegovih sanj, vizij.

Kustos: Marko Košan

Nedelja, 20. avgust 2023

V nedeljo, 20. avgusta, ob 8.30 uri vabljeni na vodeno vadbo pilatesa v Bazenski kompleks Aqualatio.

Dobrodošli in se vidimo.

Vir: Fb Visit Slovenj Gradec

Dogodki

Življenje gre naprej in ta konec tedna se bo ponovno dogajalo v Slovenj Gradcu. Že jutri vas bo na dobrodelnem koncertu zabaval Adi smolar, vabljeni tudi 47. mednarodni festival Graška Gora poje in igra, v Koroško galerijo likovnih umetnosti ter na vodeno vadbo v Bazenski kompleks Aqualatio.