Search
Close this search box.

V Slovenj Gradcu so se z županom srečali upokojenci občinske uprave in duhovniki (FOTO)

Na MO Slovenj Gradec so tudi letos pripravili tradicionalni sprejem upokojencev občinske uprave ter prav tako tradicionalni sprejem za duhovnike.

Vsakoletno novoletno srečanje z nekdanjimi zaposlenimi je vedno prisrčno. Čeprav je bilo objemov in stiskov rok letos manj, pa smo se zaposleni ob upoštevanju pogojev PCT vseeno razveselili obiska nekdanjih sodelavk in sodelavcev, dolgoletnih stebrov občinske uprave, ki so se po izpolnitvi pogojev upokojili v zadnjih 27 letih, od leta 1995, ko je bila Mestna občina Slovenj Gradec tudi ustanovljena,” so zapisali na spletni strani slovenjgraške občine.

Enajstim nekdanjim zaposlenim se je župan Tilen Klugler še enkrat zahvalil za njihov trud in skrb ter predstavil aktualne projekte, s katerimi se spopadajo njihovi nasledniki. “Ob dejstvu, da je dela bistveno več, kot ga je bilo včasih, še posebej v smislu izvrševanja rekordnih proračunskih ciljev in zneskov, mora biti delo seveda organizirano precej drugače, prav tako pa se odvija zelo hitro in dinamično. Župan je nekdanje zaposlene seznanil tudi s ključnimi izzivi in razvojnimi cilji, ob srečanju pa jim je izročil tudi darilca, ki jih bodo do drugega leta spominjala na njihovo nekdanje delovno okolje. Čeprav rokovniki najbrž ne bodo hitro popisani, pa bodo vedno pri roki za njihove predloge, ki jih bodo lahko sodelavcem v upravi posredovali čez leto obsorej,” so po srečanju sporočili iz slovenjgraške občine.

Kot vsako leto, vendar tokrat ob upoštevanju pogoja PCT, pa je župan tradicionalno sprejel tudi duhovnike župnij Mislinjske doline. Tovrstni vsakoletni sprejemi so ena od priložnosti za izmenjavo mnenj in pogledov na utrip lokalne skupnosti, so navedli na občini in dodali, da so tradicionalni novoletni sprejem duhovnikov sicer zaznamovali ukrepi za preprečitev epidemije, a so udeleženci sprejema vendarle izmenjali nekaj lepih želja po zdravju in blagostanju občank in občanov.

Sprejema so se v imenu MOSG udeležili tudi podžupanja Martina Šisernik, podžupan dr. Peter Pungartnik in direktorica občinske uprave Darja Vrčkovnik. 

V imenu duhovnikov se je za dobre odnose in razumevanje potreb po duhovni oskrbi županu Tilnu Kluglerju zahvalil naddekan Franc Linasi, nadžupnik v nadžupniji Šmartno pri Slovenj Gradcu, ki je županu ob tej priložnosti izročil tudi spominsko darilo. Župan se je udeležencem zahvalil in izrazil obžalovanje, da epidemija že dve leti tako zaznamuje naša življenja ter s prisotnimi delil upanje, da se bo v letošnjem letu virus dokončno upehal, kar bi nam omogočilo normalizacijo družbe. Duhovnikom je zaželel zdravja, predvsem pa veliko moči in predanosti za opravljanje njihovega poslanstva,” so še zapisali na spletnih straneh občine.

Dogodki

Na MO Slovenj Gradec so tudi letos pripravili tradicionalni sprejem upokojencev občinske uprave ter prav tako tradicionalni sprejem za duhovnike.