Search
Close this search box.

VIDEO: V Slovenj Gradcu pripravljajo program dogajanja za poletje in jesen, ki bo na terasah lokalov

Turizem je zaradi epidemije novega koronavirusa med najbolj prizadetimi panogami. Marija Lah je mnenja, da bo turizem potreboval največ časa, da si bo opomogel, spremenile pa se bodo tudi potovalne navade turistov. Kaj pa šport in ostale prireditve?

Direktorica Javnega zavoda Spotur Marija Lah je povedala, da so v Slovenj Gracu vsako leto beležili rast števila turistov. Na največjih turističnih sejmih so promovirali mesto, zaradi epidemije pa so se njihovi načrti ustavili. “Turizma tudi pri nas v teh mesecih, tako kot drugod po svetu ni bilo.” doda Lahova ter pove, da se stanje zdaj počasi popravlja.

Mnenja je, da bo turizem potreboval največ časa, da si bo opomogel, spremenile pa se bodo tudi potovalne navade turistov.

[aiovg_video id=145081]

V času epidemije so zaprli tudi vse športne površine, športno dvorano, športni center in otroška igrišča, sedaj pa se ti ukrepi počasi sproščajo. Možno je že izvajati športno vadbo, se ukvarjati z rekreacijo. Pojasni pa, da so bili v tem časi aktivni, saj so se posvetili vzdrževanju športnih in zunanjih objektov. V športni dvorani so sanirali streho ter pripravljali nove projekte na področju vlaganja v športno infrastrukturo. Poskrbeli so, da so športni objekti ob vračanju športnikov dobro vzdrževani. Lahova pojasni, da bo letos odpadlo nekaj športnih prireditev, tekme se bodo odvijale brez gledalcev.

JZ Spotur skupaj z lokali v mestnem jedru načrtuje prireditve v manjšem obsegu.

“Ko se je epidemija začela smo lahko v enem dnevu vse zaprli. Sedaj pa gre malo bolj počasi”, pove Lahova in pojasni, da je potrebno ob tem upoštevati vsa določila in ukrepe vlade ter NIJZ.

Lahova še doda, da so v času epidemije, potem, ko je bil zopet možen prehod med občinami, opazili porast pohodniških ter kolesarskih poti. “Ko ljudje niso mogli potovati v tujino, so začeli sami raziskovati te bolj skrite kotičke po Sloveniji.”

Vse prireditve, ki so bile načrtovane za letos so morali od marca dalje odpovedati, a kljub temu skupaj z lokali v mestnem jedru načrtujejo prireditve v manjšem obsegu. Pripravljajo program dogajanja za poletje in jesen in sicer na terasah lokalov.

Facebook stran Visit Slovenj Gradec je vzpostavljena že nekaj časa, a so jo bolj aktivno začeli promovirati v času epidemije, istočasno pa so vzpostavili tudi Instagram profil Visit Slovenj Gradec. Več o tem si lahko preberete tukaj.

1 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments
Petra
Petra
3 let nazaj

Glavno, da bo dogajalo, se ze veselimo!

Dogodki