Search
Close this search box.

V Slovenj Gradcu pripravljajo parado ponosa, tokrat pod sloganom Ljubo doma?

V soboto, 3. julija, bo v Slovenj Gradcu potekala koroška parada ponosa, druga po vrsti in ena izmed štirih v Sloveniji letos.

“Z geslom Ljubo doma? organizatorke v zavodu Koroška Pride naslavljamo aktualno stanje v državi s posebnim fokusom na pravico do protesta, ki nam je bila kratena med epidemijo – letos tako še posebej opominjamo, da je parada primarno protest,” so pojasnile organizatorke. “Hodimo, ker skupnost rabi noge. Za enakopravnost in strpnejšo družbo, za eno samo ljubav, za zaščito temeljev demokracije; hodimo, ker bi bilo doma lahko lepše.”

Paradno mesto (predstavitev LGBT+ organizacij) se prične na Partizanski 12 v Slovenj Gradcu ob 16. uri. Povorka sledi ob 17. uri, s predvidenim pričetkom kulturno-političnega programa ob 17.45 uri.

Preberite tudi: Na Paradi ponosa okoli sto udeležencev zahtevalo spremembe diskriminatornih politik

Parada ponosa je pred tem potekala že v Ljubljani, in sicer z geslom Uprimo se zatiranju, ter v Mariboru, s poudarkom na solidarnosti in sloganom Zate, zame, za nas. 

1 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments
Stanislav
Stanislav
2 let nazaj

Kje to je ? Partizanska 12? Kontakt!

Dogodki

V soboto, 3. julija, bo v Slovenj Gradcu potekala koroška parada ponosa, druga po vrsti in ena izmed štirih v Sloveniji letos.