Search
Close this search box.

V Slovenj Gradcu pričeli z reorganizacijo občinske uprave

Novi župan Mestne občine Slovenj Gradec Tilen Klugler je za v. d. direktorice občinske uprave imenoval Darjo Vrčkovnik, ki je 20. 2. 2019 na tem mestu zamenjala dosedanjo direktorico Vesno Kozlar.

Klugler je javnosti sporočil, da je  bila z delovnega mesta direktorice občinske uprave razrešena Vesna Kozlar, ki je upravo dobro in modro vodila v prejšnjem mandatu. Delovno mesto v. d. direktorice pa je prevzela Darja Vrčkovnik.

»Že med volilno kampanjo sem v svoji viziji poudarjal, da so pri ključnih kadrih izrednega pomena kompetence, ki so seveda na prvem mestu in pa to, da izhajajo iz lokalne skupnosti. Iskrena hvala Vesni Kozlar za vse, kar je opravila v preteklem mandatu in tudi v tem kratkem obdobju, v katerem sva sodelovala po prevzemu mojega mandata,« je zapisal Klugler na družbenem omrežju Facebook.

Za obrazložitev smo poklicali slovenjgraškega župana, ki je po telefonu povedal: »To je bila sporazumna želja že takoj ob mojem prihodu na MO Slovenj Gradec. Gospa Kozlar gre s 1. 7. 2019 tudi v pokoj, vendar do takrat še vedno ostaja del naše ekipe. Delala bo na uradu za projekte. Reorganizacijo smo izvedli med zaposlenimi, brez dodatnih zaposlitev. Darja Vrčkovnik je pred imenovanjem za v. d. direktorico delala v računovodstvu, zdaj bo na tem položaju šest mesecev. Delovne naloge v računovodstvu smo porazdelili, če bo Vrčkovnikova tudi po šestih mesecih in objavljenem razpisu ostala na mestu v. d. direktorice, pa bo verjetno potrebno tudi v računovodstvu nekoga dodatno zaposliti.«

Na vprašanje, ali se obetajo še kakšne kadrovske spremembe, je župan odgovoril, da bodo nadaljevali z reorganizacijo znotraj občinske uprave, postavili nove oddelke ter pričeli slediti usmeritvam učinkovitejše in prijaznejše občinske uprave, o čemer bodo razpravljali že na naslednji seji, ki bo v prvi polovici marca. Za enkrat dodatnih zaposlitev ne načrtujejo, razen za urbanista, zaradi upokojitve, za katerega je objavljen razpis. »Včasih so bili tukaj zaposleni trije, zdaj je še samo en, nujno pa potrebujemo dva, da lahko kaj naredimo,« je še za konec povedal Klugler, ki si želi, da bi mesto v. d. direktorja tudi po razpisu zasedel domačin, nekdo iz Slovenj Gradca.

Dogodki