Search
Close this search box.

V Slovenj Gradcu poteka Parada učenja – “Mar mi je” (FOTO in VIDEO)

Parado učenja, ki danes poteka v Slovenj Gradcu, v okviru Tedna vseživljenjskega učenja, so zaznamovali s sloganom – »Mar mi je.« Del dogodkov se je že odvil, še vedno pa imate možnost, da se pridružite organizatorjem, ki so za obiskovalce pripravili bogat večgeneracijski program.

Parado učenja – Dan učečih se skupnosti, ki danes poteka v Slovenj Gradcu, v okviru Tedna vseživljenjskega učenja, so zaznamovali s sloganom – »Mar mi je.« Del dogodkov se je že odvil, še vedno pa imate možnost, da se pridružite organizatorjem, ki so za obiskovalce pripravili bogat večgeneracijski program. Sicer je bilo prvotno mišljeno, da bo dopoldansko dogajanje potekalo na prostem, ampak so ga zaradi slabega vremena prestavili v v Mladinski kulturni center Slovenj Gradec.

Teden vseživljenjskega učenja (TVU) je najvidnejša promocijska kampanja na področju izobraževanja in učenja v Sloveniji. Projekt usklajuje Andragoški center Slovenije (ACS), nacionalni koordinator TVU, v sodelovanju s stotinami ustanov, skupin in posameznikov po vsej državi pa tudi onkraj naših meja. Z njim opozarja na vseprisotnost pa tudi pomembnost učenja – v vseh življenjskih obdobjih in za vse vloge, ki jih posameznik v svojem življenju prevzema. Uradni termin TVU 2019 je od 10. do 19. maja (ožji termin TVU), šteli pa bodo vsi dogodki, izpeljani med 10. majem in 30. junijem 2019 (razširjeni termin TVU).

V današnjem uvodnem delu dogajanja, ki ga je povezovala Darja Vrhovnik, so prisotne nagovorile in pozdravile Sonja Lakovšek, direktorica MOCIS-a, Ana Pakelnik, predstavnica Andragoškega centra Slovenije in Martina Šisernik, podžupanja MO Slovenj Gradec.

Z nami sta bila tudi Jadranka Juras in raper Zlatko, v pestrem spremljevalnem programu so se predstavili tudi otroci slovenjgraškega vrtca, uporabniki CUDV Črna (enota Dnevni center Ravne), učenci Prve osnovne šole Slovenj Gradec in Druge osnovne šole Slovenj Gradec ter učenci glasbene šole eNota, nastopil je tudi komorni orkester Glasbene šole Slovenj Gradec …

V tednu vseživljenjskega učenja bo po Koroškem sicer potekalo preko 250 prireditev, ki si jih lahko ogledate TUKAJ.

Vrtec Slovenj Gradec na Paradi učenja

Objavil/a Koroške Novice dne Sreda, 15. maj 2019

Na stojnicah se predstavlja preko 20 različnih društev, organizacij, ustanov, ki so na ogled postavile svoje izdelke, ponudbo in obiskovalcem predstavile njihove dejavnosti, namenjeno vsem generacijam.

Ob 13.30 bo v Slovenj Gradcu potekala še okrogla miza z moderatorko Miro Mori Hribar, na njej pa bodo kot gostje sodelovale Vlasta Nussdorfer, Urša Zgojznik in Anika Popič. Nastopili pa bodo tudi učenci Glasbene šole Slovenj Gradec in Kreativne šole glasbe – eNota. Med 15.00 in 16.00 pa se lahko udeležite vodenega po Spominskem muzeju Huga Wolfa. Več o programu današnjega dogajanja v Slovenj Gradcu pa najdete TUKAJ.

Vabljeni pa tudi na uradno odprtje Tedna vseživljenjskega učenja v koroških občinah, katerega pokrovitelj je Občina Ravne na Koroškem, ki bo potekalo danes, 15. maja, ob 17:00 v muzejskem razstavišču Koroškega pokrajinskega muzeja Ravne na Koroškem.

Dogodki

Parado učenja, ki danes poteka v Slovenj Gradcu, v okviru Tedna vseživljenjskega učenja, so zaznamovali s sloganom – »Mar mi je.« Del dogodkov se je že odvil, še vedno pa imate možnost, da se pridružite organizatorjem, ki so za obiskovalce pripravili bogat večgeneracijski program.