V Slovenj Gradcu postavljen Božičkov nabiralnik

Na Trgu svobode je od 1. 12. 2022 dalje postavljen Božičkov nabiralnik.

Praznični čas je čas, ki se ga veselijo predvsem otroci. Zato so za vas, dragi otroci, pripravili na Trgu svobode Božičkov nabiralnik, kamor lahko oddate svoje pismo.

Nikar ne pozabite na pismo napisati svojega naslova, da vam bo Božiček lahko odpisal.

Svoje pismo lahko prinesete s seboj že na katero izmed prireditev, ki se bodo odvile v mesecu decembru v mestnem jedru Slovenj Gradca.

V ponedeljek, 5. decembra, ob 17. uri bo otroke na Trgu svobode obiskal prvi dobri mož Miklavž. Dogodek organizirajo v sodelovanju s Pastoralno zvezo Slovenj Gradec.

Za božične nakupe si rezervirajte vikend od petka, 16. decembra, do nedelje, 18. decembra. V petek z Božičnim sejmom začnejo ob 15. uri. Od 19. ure dalje boste lahko uživali ob nastopu ženske vokalne skupine Nova in glasbene skupine Vampir.

Z zaključkom sejma ob 20. uri se izbiranje daril prestavi v lokale v mestnem jedru, kjer boste ta večer lahko “pod lučkami” nakupovali vse do 22. ure. Božični sejem se nadaljuje tudi v soboto in nedeljo od 10. do 20. ure.

V soju prazničnih luči se lahko sprehoditi ob mestnem obzidju z vodičko Natašo Škorjanc, ki ga organizira Koroški pokrajinski muzej v soboto, 17. decembra, ob 16.30. Zbirališče bo pred nekdanjo mestno hišo.

Že tradicionalen zakuhan koncert pevskega zbora Carinthia Cantat se v mestnem jedru obeta v ponedeljek, 26. decembra, ob 17. uri.

Božiček bo prav vse pridne otroke mestne občine Slovenj Gradec s svojim prazničnim vozilom obiskal med 19. in 21. decembrom. Urnik in načrt poti Božička bosta objavljena na spletnih straneh ter družabnih omrežjih JZ Spotur.

Najmlajši bodo leto v dobri družbi Dedka Mraza in z otroško predstavo Praznična detektivka zaključili v petek, 30. decembra, ob 17. uri. Malce starejši pa dan kasneje s silvestrovanjem na prostem s skupino Potepini v soboto, 31. decembra, od 21. ure dalje.

Vabljeni, da se prepustite čarobnosti in si popestrite vsakdan s prazničnimi dogodki.

Vir: JZ Spotur