Pri Tretji osnovni šoli Slovenj Gradec so danes slovesno odkrili temeljni kamen za gradnjo prepotrebnega prizidka (FOTO)

Pri Tretji osnovni šoli Slovenj Gradec, kjer izobražujejo šolarje s posebnimi potrebami, so danes slovesno odkrili temeljni kamen za gradnjo prepotrebnega prizidka. Naložba, ki jo sofinancirata šolsko ministrstvo in Eko sklad, je vredna dobra 2,6 milijona evrov in bo po načrtih zaključena v slabih dveh letih.

Tretja osnovna šola Slovenj Gradec je stara 48 let in v tem obdobju ni bilo večjih posodobitev in vlaganj v stavbo. Število vključenih učencev se z leti povečuje, tako da z obstoječimi prostorskimi pogoji izjemno težko delamo,” je danes dejala ravnateljica šole Ingrid Močnik, ki se, tako kot učenci šole in zaposleni, pa tudi starši otrok, pridobitve zelo veseli. Trenutno se na šoli izobražuje 57 učencev, prihodnje šolsko leto jih pričakujejo več kot 60.

Bil je že skrajni čas, da je do tega prišlo,” je na slovesnosti ob odkritju temeljnega kamna dejal državni sekretar v kabinetu predsednika vlade za področje izobraževanja in športa Marjan Dolinšek. Odločitev države, ki je k naložbi prispevala en milijon evrov, je ocenil kot pravo in ob tem spomnil tudi na državna vlaganja v bližnji Šolski center Slovenj Gradec ter tudi načrtovano gradnjo prizidka k Osnovni šoli Podgorje, ki je prav tako v slovenjgraški občini. “V vašem okolišu veliko delate, gledate naprej,” je dodal.

Prizidek k Tretji osnovni šoli Slovenj Gradec bodo zgradili na vzhodni strani obstoječe šole, predvidene pa so tudi preureditev, prenova in delna rekonstrukcija obstoječih prostorov.

Skupno bo šola pridobila skoraj 1050 kvadratnih metrov novih površin za izvajanje osnovnošolskega programa, med drugim bodo v prizidku soba za umirjanje, ki je zdaj nimajo, različne specializirane učilnice ter več drugih učilnic in kabinetov, nove bodo sanitarije, pridobili bodo prostore za zunanje sodelavce in tudi jedilnico, ki je doslej na šoli niso imeli.

Da gre za zelo pomembno naložbo, je danes poudaril tudi župan Mestne občine Slovenj Gradec Tilen Klugler, ki si je vlaganja v stavbo te šole zadal ob začetku županskega mandata. Naložba je ocenjena na dobra 2,6 milijona evrov. Poleg sredstev države so za naložbo pridobili tudi okoli 300.000 evrov od Eko sklada, ostalo so občinska sredstva.

Izvajalec gradbenih in obrtniški del je podjetje Kolektor Koling, ki v Slovenj Gradcu trenutno že gradi bazenski kompleks s parkom urbanih športov.

FOTOGALERIJA