V Slovenj Gradcu podpisali pogodbo za izgradnjo infrastrukture za ultrafiltracijo pitne vode

S svečanim podpisom pogodbe so izpolnjeni pogoji za dolgo pričakovan začetek izvajanja projekta obdelave pitne vode na zajetju in njene distribucije v vodovodnem omrežju mestne občine Slovenj Gradec.
img_64221

Slovenjgraški župan Tilen Klugler je danes podpisal pogodbo z izvajalci, s katero bodo v prihajajočem obdobju pomembno izboljšali kakovost pitne in gospodinjske vode na celotnem vodovodnem območju mestne občine. Projekt »Izboljšanje zanesljivosti oskrbe z zdravstveno ustrezno pitno vodo v Mestni občini Slovenj Gradec« bo v večji meri in v skladu z odločitvijo o podpori, ki jo je sprejela Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, financiran s strani evropskih kohezijskih skladov in nacionalnega javnega prispevka iz državnega proračuna, od katerih bo MOSG prejela okrog 3 milijone evrov, občinski proračun pa bo prispeval razliko potrebnih sredstev za dobre 4 milijone evrov vredno izvedbo projekta, so ob tem pojasnili na občini.

Kot so dodali je cilj operacije zagotovitev dolgoročno varne, zdravstveno ustrezne in zanesljive oskrbe s pitno vodo na območju mestne občine Slovenj Gradec. “S projektom bo zagotovljena vsem prebivalcem na vodovodnem sistemu Slovenj Gradec – Suhi Dol kakovostna in zadostna količina pitne vode. Dogradilo se bo 10,5 km manjkajočih vodovodov na območjih Mrakov hrib, Gmajna, Legenska planota in Brda, s katerimi bo dodatno priključenih 457 prebivalcev. Z zgraditvijo vodovodne povezave Suhi dol – Mislinjska Dobrava pa bo na ta sistem priključenih še dodatnih 518 prebivalcev. Zgrajena bo tudi čistilna naprava za pitno vodo na vodnem viru Suhi Dol ter dodatna tri črpališča in vodohram,” so razložili.

Župan se je s predstavniki izvajalcev dogovoril o uvedbi v delo s 1. julijem 2021. Pogodbo je podpisal s predstavniki podjetij, izbranih na javnem razpisu. Za podjetje Kolektor Sisteh d.o.o. iz Ljubljane je pogodbo podpisal glavni direktor Stojan Kokošar, za podjetje IVC d.o.o., prav tako iz Ljubljane, pa direktor Gorazd Beton.  

FOTO: Podpis pogodbe:

Preberi še:  Deželaku Junaku in njegovi sanjski ekipi je uspelo! Toliko denarja so zbrali

VIR: MOSG

Naroči se
Obvestilo o
guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments