Search
Close this search box.

V Slovenj Gradcu podelili priznanja športnikom leta ter Železnikarjeva odličja (VIDEO in FOTO)

V Kulturnem domu Slovenj Gradec je v četrtek potekala podelitev Železnikarjevih odličij ter priznanj Športne zveze Slovenj Gradec.

VIDEO: V Slovenj Gradcu so podelili priznanja športnikom leta ter Železnikarjeva odličja

Železnikarjevo plaketo so prejeli Andraž Nabernik, Anton Sedar in Boštjan Klemenčič. Železnikarjevo nagrado pa je prejel Jože Lenart.

Železnikarjevo nagrado v MO Slovenj Gradec podeljujejo za aktivno delovanje in izjemne uspehe ter dosežke večletnega dela, ki jih doseže posameznik, skupina ali organizacija s strokovnim in/ali organizacijskim delovanjem na področju športa, ki pomenijo pomemben prispevek k razvoju športa, ugleda in uveljavljanju občine. Prejmejo pa jo lahko športni delavci ali aktivni športniki za življenjsko delo ali dosežke, s katerimi so se izjemno uveljavili v državnem ali mednarodnem okolju. Vsako leto se lahko podeli največ eno nagrado in tri plakete s posameznega področja. Nagrad in plaket Mestne občine Slovenj Gradec v posameznem koledarskem letu pa ni potrebno podeliti, če tako iz utemeljenih razlogov odloči občinski svet oziroma komisija.

Slovenjgraškim športnikom pa so na včerajšnji svečani prireditvi podelili tudi priznanja Športne zveze Slovenj Gradec. Priznanja za športne uspehe in dosežke v kategoriji deklic in dečkov do 15 let, so prejeli: Nik Pavlič, Nuša Lužnik, Jevgenija Gajič, rokometna ekipa dečkov in odbojkarska ekipa deklic.

V kategoriji kadetinje in kadeti so priznanje Športne zveze Slovenj Gradec prejeli Luka Vaupot, atletska ekipa kadetov, rokometna kadetska ekipa, Gaja Korošec in atletska ekipa kadetinj.

V kategoriji mladinke in mladinci so priznanje prejeli Nace Herkovič, atletska ekipa mladincev, Ana Oder, Neja Dvornik in atletska ekipa mladink.

V kategoriji članice in člani so priznanje prejeli Maja Pogorevc, Aljaž Dvornik, članska ekipa RK Slovenj Gradec 2011 in ekipa članic atletskega klub.

V kategoriji veteranke in veterani so priznanje prejeli Majda Repanšek, Marko Skoplajkovič in strelska ekipa Društva invalidov Slovenj Gradec.

Podelili so tudi štiri jubilejna priznanja Športne zveze Slovenj Gradec, in sicer so jubilejno plaketo prejeli Nejc Krautberger, Jože Plaz, Danica Gošnak in Matjaž Beliš.

Športni ekipi leta 2021 sta postali članska ekipa RK Slovenj Gradec 2011 in članska ženska ekipa Atletskega kluba Slovenj Gradec.

VIDEO: Izjava župana MO Slovenj Gradec, Tilna Kluglerja

VIDEO: Izjava predsednice Športne zveze Slovenj Gradec, mag. Mojce Verhovnik

VIDEO: Izjava prejemnika Železnikarjeve nagrade, Jožeta Lenarta

VIDEO: Izjava Športnice leta 2021, Neje Dvornik

VIDEO: Izjava trenerja Atletskega kluba Slovenj Gradec, Uroša Verhovnika

VIDEO: Izjava Športnika leta 2021, Aljaža Dvornika

VIDEO: Izjava trenerja Rokometnega kluba Slovenj Gradec 2011, Sama Lampreta

FOTOGALERIJA

Dogodki

V Kulturnem domu Slovenj Gradec je v četrtek potekala podelitev Železnikarjevih odličij ter priznanj Športne zveze Slovenj Gradec.