Search
Close this search box.

V Slovenj Gradcu odprli nov frizerski salon, namenjen le moškim (FOTO)

V soboto, 23. oktobra 2021, je v Slovenj Gradcu potekala svečana otvoritev novega moškega frizerskega salona, ki ga najdete na Celjski cesti 7. S tem so moški prebivalci mesta bogatejši še za en frizerski salon, ki pa je tokrat namenjen samo njim. V objektu, ki je opremljen z izjemno prefinjenim okusom, bodo storitev zase lahko našli tako mladi, kot tudi malo starejši pripadniki močnejšega spola, je po odprtju dejala Edita Črešnar.

Edita Črešnar, ponosna lastnica Boutique moškega striženja, v soboto ni mogla skriti navdušenja nad uresničitvijo dolgoletnih sanj. Svoje veselje je delila s sorodniki, bližnjimi prijatelji in znanci.

Zgodba, ki se včasih ni zdela resnična se ji je namreč uresničila.Želja po ustvarjanju se je rodila že zelo zgodaj, in sicer takrat, ko še ni bilo čisto jasno, v katero smer me bo zapeljala. Usoda je naredila svoje in mi pomagala, da se mi je uresničila želja, ki mi omogoča, da lahko ostajam samosvoja in zvesta sebi. Vedno sem stremela k popolnosti in se s povprečnostjo nisem zadovoljila. Vsako delo sem sprejela s strahospoštovanjem, vznemirjenjem in odgovornostjo. Želja je bila delati nekaj novega, drugačnega predvsem to, da sem lahko pri svoji ustvarjalnosti popolnoma zvesta sebi in da s tem še polepšam dan stranki s pravo pričesko,” prve korake v svetu frizerstva opiše Edita Črešnar.

Salon je odprt vsak ponedeljek, torek, četrtek od 9. do 16. ure in ob sredah ter petkih med 9. in 17. uro. Izven delovnega časa po dogovoru. Sobota, nedelja in prazniki zaprto. Za vse dodatne informacije so vam na voljo na 031 664 439 ali na elektronskem naslovu cresnare@gmail.com. Lahko pa obiščete tudi njihovo spletno stran, ki jo najdete TUKAJ, kjer so objavljene vse informacije, vključno s cenikom.

Ni uspeha brez požrtvovalnosti in odrekanj,” meni Edita Črešnar, ki se s frizerstvom ukvarja že od leta 2014, in doda: “Na frizerski poti, ki mi jo je do sedaj namenilo Vesolje, sem se naučila hitrega in natančnega dela, hitrega odločanja in včasih tudi improvizacije. Biti vsak dan boljši in biti popolno predan temu, kar počneš, je moto, ki me vodi še danes. Verjamem, da je vsak las zgodba zase, ki potrebuje unikaten pristop in nego, ki jo skozi leta nadgrajuješ. Potrebno je stopiti iz okvirjev in tvegati. Brez tega morda nikoli ne odkrijete sebe.”

“Ker sem opazila navade in želje moških strank, da imajo radi svoj mir, da so lahko takoj na vrsti s čim manj zapleti, vprašanji in dodatnih motečih energij sem se odločila za Boutique moškega striženja, ki predstavlja vse to,” je na vprašanje, zakaj bo salon namenjen izključno moškim, odgovorila Črešnarjeva in dodala: “Moška frizura zahteva zaradi enostavne pristnosti še večji poudarek na detajlih. Natančni prehodi in linije zahtevajo svoj čas ter pozornost. Masaža lasišča, pranje pred in po striženju, pa jih sprosti in pripravi na zahteven delovni dan, ki je pred njimi.”

Poznamo različne oblike brad in brkov. Nekoč so bogato, polno in lepo negovano brado nosili velikaši, učenjaki, mornarji, lovci. Ozka in koničasta brada je bila značilna za diplomate, umetnike, visoke oficirje. V današnjem času brado oblikujemo na različne načine, ustvarjalnost nima meja in moški jo danes sprejmejo kot modni dodatek in ne kot neurejenost. Brki so lahko polni, ozki, koničasti, ravni, zaokroženi navzgor ali navzdol. Nekatere oblike so dobile ime po deželah: kitajska, angleška, italijanska, francoska, madžarska …,” še pove Črešnarjeva, ki poleg tega, da poskrbi za vašo pričesko, z uporabo različnih tehnik, spretno uredi tudi vašo brado in brke.

Po njenih besedah lahko z brado in brki spremenimo obliko obraza ter glave. S polno brado in brki na videz skrajšamo dolg obraz, z dolgo brado podaljšamo širok in okrogel obraz, z brado optično razširimo obraz z upadlimi ličnicami, pove mojstrica striženja.

Moja edina želja je, da se bo v mojem salonu stranka počutila prijetno, da bo lahko točno to, kar je, in da bomo lahko skupaj ustvarili popolno frizersko storitev,” si na začetku nove poslovne poti želi sogovornica.

V življenju moraš imeti nekaj prelomnic, da te Vesolje usmeri v pravo smer, če si slučajno kje obtičal. Na moji internetni strani boutique-moskegastrizenja.si je nekaj misli, ki se jih vsak dan zavedam in jih tudi živim. Iskreno sem hvaležna vsem, ki so verjeli vame in mi pustili ustvarjati. Zavedam se, da zaradi vseh novih pogojev, ki se jih še vsi učimo, trenutno ni ravno pravi čas za cvetenje frizerskih storitev. Vendar verjamem, da tudi to osvojimo in gremo čez vse to v lepi in pozitivni energiji,” sklene Črešnarjeva.

FOTOGALERIJA – Nekaj utrinkov s sobotnega odprtja novega salona

Dogodki

V soboto, 23. oktobra 2021, je v Slovenj Gradcu potekala svečana otvoritev novega moškega frizerskega salona, ki ga najdete na Celjski cesti 7. S tem so moški prebivalci mesta bogatejši še za en frizerski salon, ki pa je tokrat namenjen samo njim. V objektu, ki je opremljen z izjemno prefinjenim okusom, bodo storitev zase lahko našli tako mladi, kot tudi malo starejši pripadniki močnejšega spola, je po odprtju dejala Edita Črešnar.