V Slovenj Gradcu ob dnevu OZN posadili drevo, ki bo krasilo park pred gimnazijo

Župan mestne občine Slovenj Gradec Tilen Klugler in Lucija Karnelutti, mladinska delegatka pri Organizaciji združenih narodov, sta ob dnevu Združenih narodov pri Gimnaziji Slovenj Gradec simbolično zasadila drevo.

Drevo, ki bo krasilo park pred gimnazijo, je izbrala Hortikulturna komisija Mestne občine Slovenj Gradec. Gre za prav posebno drevo, tako imenovani živi fosil. Ta vzdevek si je dvokrpi ginko ali botanično ginko biloba prislužil, saj je predstavnik rodu ginkovcev, ki je svoj glavni razvoj doživel v času dinozavrov. Ledeno dobo je preživela samo vrsta ginko biloba, in sicer na območju jugovzhodne Kitajske. Tam ga častijo kot ‘drevo spoznanja’, zato je njegova umestitev pred gimnazijo še toliko bolj simbolna, so pojasnili na spletni strani MO Slovenj Gradec.

Danes je ginko zelo pogosto drevo na Japonskem, kjer ga v logotipu uporabljajo številne ugledne ustanove. Tako bodo s ponosom novo drevo predstavili tudi prijateljem iz mesta Mijoko, s katerim slovenjgraška gimnazija zgledno sodeluje že vrsto let, so dodali.

Dijaki slovenjgraške gimnazije so dogodek pripravili v okviru Interdisciplinarnega tematskega sklopa Naravoslovje. ITS ali Interdisciplinarni tematski sklop je izbirni predmet v 2. in 3. letniku, ki so ga v šolskem letu 2016/2017 v pouk prvi v Sloveniji uvedli prav na slovenjgraški gimnaziji.

FOTOGALERIJA

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije