Search
Close this search box.

V Slovenj Gradcu načrtujejo gradnjo sodobne soseske “Zipo”

V bivši poslovni coni ZIPO bodo, če bo šlo vse po načrtih, spomladi 2021 pričeli z gradnjo sodobne soseske “Zipo”. Direktor Gradbeništva Kuster Branko Kuster pove, da bodo obstoječi objekt porušili, na lokaciji pa se bodo zgradili trije bloki.

Direktor podjetja Branko Kuster razloži: “Sedanja situacija, sedanji objekt Zipo na bivši poslovni coni Zipo ne daje lepega vtisa na južnem dostopu v mesto Slovenj Gradec,” zato se je investitor Gradbeništvo Kuster d.o.o. odločil, da bo na tej lokaciji izgradil sodobno sosesko “Zipo”.

Kuster doda, da bodo obstoječi objekt porušili, na lokaciji pa se bodo zgradili trije bloki, vsak blok pa bosta sestavljala dva stolpiča. “V vseh treh blokih skupaj bo cca 70 stanovanj različnih velikosti, primernih za bivanje vseh generacij kakor tudi za invalide. Vsi stolpiči bodo na vrhu zgradbe imeli stanovanja  imenovana “Penthouse” z veliko teraso, katera bo stanovalcem nudila lep razgled na Pohorje in Uršljo goro” še doda Kuster in pove, da bodo imeli bloki tudi kletno garažo iz katere bo dvigalo stanovalce pripeljalo do stanovanj. “Seveda bo v soseski poskrbljeno tudi za najmlajše saj bodo na prostih površinah nameščena igrala,” še doda sogovornik in pove, da bodo v dveh blokih v pritličju na razpolago tudi poslovni prostori namenjeni za mehke poslovne dejavnosti (frizerstvo, zdravstvo, pisarne …).

Kuster še doda, da je pričetek gradnje je predviden spomladi 2021, trenutno pa za izgradnjo soseske še pridobivajo vsa potrebna dovoljenja.

Dogodki