Search
Close this search box.

V Slovenj Gradcu na dveh čudovitih lokacijah namenu predali še 67 novih stanovanj (VIDEO in FOTO)

Danes so v Slovenj Gradcu namenu predali eno od najpomembnejših naložb na področju stanovanjske politike v Mestni občini Slovenj Gradec, in sicer več stanovanj v kar dveh soseskah.

Mestna občina Slovenj Gradec že zadnjih nekaj let intenzivno izvaja aktivnosti v zvezi z zagotavljanjem in uresničevanjem stanovanjske politike, ki si je za svoj dolgoročni plan zastavila izgradnjo 135 novih stanovanj za potrebe različnih najemnikov oziroma odkupovalcev. Skupaj s stanovanjskim skladom RS je bilo tako v zadnjih dveh letih v slovenjgraški občini zgrajenih 87 stanovanj.

Kot prva so v uporabo predali stanovanja pod imenom Vila Homški park, danes pa so namenu predali še dodatnih 67 stanovanj. Od tega 27 oskrbovanih stanovanj na Celjski cesti, 40 stanovanj pa na nove lastnike čaka na Ozarah, v tamkajšnji novi stanovanjski soseski.

Prisotne sta na dogodku nagovorila župan MO Slovenj Gradec Tilen Klugler in direktor stanovanjskega sklada RS Črtomir Remec. Za glasbeni vložek je poskrbela priljubljena koroška pevka Ditka, program pa je povezovala Katarina Valentar.

VIDEO: Nagovor – župan MO Slovenj Gradec Tilen Klugler

VIDEO: Nagovor – direktor stanovanjskega sklada RS Črtomir Remec

Tako so s svečano slovesnostjo, ki je potekala na Celjski cesti, proslavili zaključek gradnje objekta Harpf, ob današnjem dnevu mladosti pa so v uporabo predali še nova stanovanja na Sončnih Ozarah, za katera se z današnjim dnem izteka tudi javni razpis za najem stanovanj, ki so v prvi vrsti namenjena mladim družinam. Izbor najemnikov bo 16. junija letos. Stanovanja se nahajajo na idilični lokaciji ob vznožju Rahtela, ob stiku z neokrnjeno naravo in pogledom na staro mestno jedro Slovenj Gradca, o čemer si lahko več preberete TUKAJ.

Prav tako na čudoviti lokaciji pa se nahaja tudi novodobno naselje imenovano Harpf. Dodana vrednost objekta je neposredna bližina doma za starejše, projektu nadstandardnih stanovanj pa se bo po prvi fazi, ki je zaključena in ponuja 27 oskrbovanih stanovanj za 45 stanovalcev, pridružil še projekt Harpf 2, ki je v fazi zaključevanja in bo ponudil še dodatnih 12 stanovanj, vsa pa so prilagojena standardu oskrbovanih stanovanj.

Soseska bo na več tisoč kvadratnih metrih nudila svetla, topla, kvalitetna ter udobna nadstandardna stanovanja, ki so zaradi prilagojenih tlorisov primerna za vse generacije. Arhitekturni koncept omogoča starejšim primerno velike ter prilagojene prostore s širšimi vrati in večjimi prostori ter varnim in neoviranim dostopom. Zaradi bližine doma starejših pa obstaja tudi možnost organizirane oskrbe, če potrebo po njej izrazi lastnik stanovanja.

Bivalni prostori niso primerni le za starejše, temveč jih je mogoče prilagoditi tudi potrebam aktivnega življenja mlajših generacij. Zaradi prostornosti so primerni za druženje in igro otrok, bližina igrišč, kolesarskih poti ter šolskega okolja pa predstavlja dodano vrednost za mlade družine.

Pri tem naj še omenimo, da je investitor projekta Harpf podjetje Blue Box Invest, Sončnih Ozar pa Astiria d. o.o.. Izvajalec del v projektu Harpf je bilo podjetje Gradim d.o.o., Sončnih Ozar pa Vertikala X.

FOTOGALERIJA

2 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments
Fh7tf
Fh7tf
1 leto nazaj

Kaj vam to hasne ko jih itk jugovici zapolnijo, med tem ko naši Slovenci pa se stiskajo v malih stanovanjah skupi

Fh7tf
Fh7tf
1 leto nazaj

Če pov Koroške spraznim dobim pov Bosne ven toliko jih je na koroskem

Dogodki

Danes so v Slovenj Gradcu namenu predali eno od najpomembnejših naložb na področju stanovanjske politike v Mestni občini Slovenj Gradec, in sicer več stanovanj v kar dveh soseskah.