Search
Close this search box.

V Slovenj Gradcu je potekalo tradicionalno srečanje upokojencev in invalidov

Jesen življenja prinaša mnoge radosti. Leta pa so le številka. Lepo je kadar se znamo tudi medgeneracijsko družiti in povezovati. V Slovenj Gradcu so se danes veselo družili na tradicionalnem srečanju starejši občani in invalidi. Lep poklon župana Kluglerja.

Danes, ob 10. uri, je v Športni dvorani Vinka Cajnka Slovenj Gradec potekalo zelo prijetno druženje upokojencev in invalidov Mestne občine Slovenj Gradec.

Praznovanje letošnjega občinskega praznika je zaradi minulih poplav minilo nekoliko drugače. Brez zabavnega dela prireditev, saj so bila sredstva porabljena za odpravo posledic neurja. Ker pa teče življenje kljub temu dalje, so danes vseeno pripravili tradicionalno srečanje starejših občanov.

Župan MO Slovenj Gradec, Tilen Klugler pripisuje veliko pozornost starejšim občanom, ranlivejšim skupinam in medgeneracijskemu povezovanju. Tukaj gre seveda za medčloveški odnos in uresničevanje medgeneracijske solidarnosti, spoštovanja in strpnosti. Ko govorimo o sožitju generacij, imamo v mislih sožitje med mladimi in starejšimi. V svojem nagovoru je posredoval izčrpno poročilo o številnih aktivnostih ter projektih, ki so že izpeljani, mnogi so v teku in številni sledijo.

Moderatorka dogodka Anja Vajde se je v imenu vseh v dvorani zahvalila županu Kluglerju z naslednjimi besedami: “Hvala župan za vso pozornost, ki jo namenjate vsem občankam in občanom – od najmlajših do najstarejših. Še prav posebej pa hvala, ker je vaša pozornost namenjena vsem tistim, za katere moramo kdaj poskrbeti tudi s skupnimi močmi in jim pomagati.” Sledil je velik aplavz zadovoljstva navzočih.

Spregovoril je tudi predsednik najstarejšega društva v naši regiji, ki ima več kot 1000 članov in je bilo ustanovljeno leta 1949,  Društva upokojencev Slovenj Gradec in hkrati tudi podžupan MO Slovenj Gradec, dr. Peter Pungartnik ter podpredsednica Društva invalidov Slovenj Gradec Irena Šavc.

Program so obogatili folkloristi Folklorne zasedbe Druge OŠ Slovenj Gradec ter vesela muzikanta – prav tako učenca Druge OŠ, ki sta zaigrala na harmoniko ter bariton in poskrbela za še bolj veselo vzdušje.

Po končanem uradnem delu je sledilo kosilo in druženje z Ansamblom Škorpijoni. Seveda pa je tudi letos zazvenela tista, ki jo zdaj že vsako leto zapojemo: “Kolkor kapljic, tolko let, Bog nam daj na svet živet. Živijo, oj živijo, živijo naš svet …”

Zagotovo se srečamo tudi prihodnje leto, do takrat pa samo zdravi ostanimo in nasvidenje, je za konec dodal župan Tilen Klugler.

1 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments
Sivvester
Sivvester
6 mesecev nazaj

Omvadîna ni cofřidna z že na pôv gnîvo starîno; zadêvi têga, ko še ne předstâvja gnôjà za njîhavo geniâvno mvadôst îno zdřâvje. Sîvc.

Dogodki

Jesen življenja prinaša mnoge radosti. Leta pa so le številka. Lepo je kadar se znamo tudi medgeneracijsko družiti in povezovati. V Slovenj Gradcu so se danes veselo družili na tradicionalnem srečanju starejši občani in invalidi. Lep poklon župana Kluglerja.