Search
Close this search box.

V Slovenj Gradcu je potekala delavnica “Pojejmo cel piknik s krožnikom vred” (FOTO)

V Slovenj Gradcu se v okviru Evropskega tedna trajnostnega razvoja odvijajo zanimive in poučne delavnice ter predavanja, ki jih pripravlja Mocis.

V okviru Evropskega tedna trajnostnega razvoja potekajo, med 30. majem in 5. junijem, pod okriljem Tedna vseživljenjskega učenja 2019, zanimive MOCIS-ove delavnice in predavanja.

Danes je v Večgeneracijskem centru Andeški Hram med 10:00 in 12:30 potekalo predavanje in pogovor »Pojejmo cel piknik, s krožnikom vred«, kjer nam je ga. Eva Štraser predstavila linijo BIO IZDELKOV Evegreen, ki predstavljajo ekološko razgradljive proizvode.

Evergreen predstavlja ekipa, ki verjame, da z okolju prijaznimi produkti ne poskrbimo samo zase, ampak tudi za trajnostni razvoj, za prihodnost prihajajočih generacij. Naj omenimo, da je ekipa Evergreen pred dnevi prejela tudi zlato priznanje Šaleško – Savinjske Gospodarske zbornice za inovacije v letu 2019, o čemer si lahko več preberete TUKAJ:

FOTO: Eva Štraser

Po delavnici je Eva Štraser, idejna vodja podjetja Evegreen povedala: “Spoznavali smo, na kakšen način se izdelki po uporabi zavržejo. Ugotovili smo, kakšni materiali vse na trgu obstajajo. Na trgu namreč obstaja veliko materialov oziroma neresnic o bioplastiki in plastiki, ljudje je ne znajo ločevati.Ravno zaradi tega so več kot dobrodošle delavnice, kot je današnja, da se skupaj naučimo in spoznamo materiale, lastnosti in dejansko uporabo. Tako da fokus je bil na tem. Dotaknili pa smo se tudi naših neuspelih projektov, ker je vedno fajn slišati, da nekdo ne uspe. In sicer lansko leto smo uspešno izpadli iz finala Štartaj Slovenija. Zaradi tega smo danes tu, kjer smo, ker smo šli po drugi poti. In dejansko smo ugotovili, da ni vedno en cilj tisti, ki te pripelje do zaključka, ampak dejansko je pot tista, ki te vodi naprej.”

FOTO: Koroške Novice

Naslednja delavnica z naslovom »Šivalnica nove uporabe« bo jutri, 5. junija, v prostorih MOCIS-a med 17:00 in 19:00 uro, na kateri boste lahko iz starih oblačil, čipk, zaves ter krp izdelali lepe, uporabne in okolju prijazne vrečke in košarice za kruh.

Na posamezno delavnico se je potrebno predhodno prijaviti, in sicer na petja.balazic@mocis.si ali na telefonsko številko 041 71 71 50.

Zadnja delavnica, ki bo potekala v četrtek, 6. junija, med 17:00 in 18:30 v Večgeneracijskem centru Andeški Hram pa bo predavanje »Izognimo se kaznim zaradi napačnega ločevanja odpadkov«. Strokovnjaki vam bodo razložili, kako ločevati odpadke po novi Uredbi o ravnanju z embalažo in odpadno embalažo.

Besedilo: Manja Gerold

Dogodki

V Slovenj Gradcu se v okviru Evropskega tedna trajnostnega razvoja odvijajo zanimive in poučne delavnice ter predavanja, ki jih pripravlja Mocis.