FOTOGALERIJA. 24. Mirovniški festival in 15. Festival drugačnosti

V središču Slovenj Gradca je danes vnovič živahno. Od 9. ure dalje je potekal 24. Mirovniški festival in 15. Festival drugačnosti, s katerima v mestu, glasniku miru, obeležujejo svetovni dan miru, 21. september. Dogajanje je bilo iz septembra prestavljeno zaradi slabega vremena. Zadnji dve leti je sicer mirovniški festivala potekal prek spleta.

Tudi letos so se v okviru mirovniškega festivala in festivala drugačnosti na več kot 30 stojnicah v središču mesta predstavljale nevladne in humanitarne organizacije iz cele Slovenije, nekatere koroške šole ter invalidske organizacije in društva, ki združujejo ljudi s posebnimi potrebami.

Pester spremljevalni program z zanimivimi zabavno-ustvarjalnimi delavnicami je vodila Anja Vajde. Otroke je na začetku zabavala plesna šola SPIN z zanimivim poučnim programom. Vsi otroci so med nastopom posatli “Eko face”

Vse prisotne sta pozdravila tudi župan MO Slovenj Gradec, g. Tilen Klugler ter predsednik Društva paraplegikov Koroške, g. Stojan Rozman.

V spremljevalnem programu so nastopili otroci VVZ Slovenj Gradec, CUDV Črna – VDC Slovenj Gradec in VDC Ravne ter Druga OŠ Slovenj Gradec. Otroke je zabaval Čarodej Andrej, zaigrala in zapela sta Duo Simi nato pa je sledil še Folklorni nastop učencev 3. OŠ Slovenj Gradec. Na koncu glasbenega programa pa je nastopila še raperka Nushy s spremljevalcema ter nastop harmonikaša Maksa Vinška.

V telovadnici Gimnazije Slovenj Gradec pa je potekala tudi rokometna tekma na invalidskih vozičkih, kjer sta se pomerili ekipi slovenske reprezentance ter Mestne občine Slovenj Gradec. Tekme sta se udeležila tudi župan g. Tilen Klugler in podžupan, dr. Peter Pungartnik.

FOTOGALERIJA

Dogodki