V Slovenj Gradcu in na Ravnah možnost cepljenja brez predhodnega naročanja

Že v petek je minister za zdravje Janez Poklukar napovedal dneve odprtih vrat, ki jih bodo organizirali cepilni centri po celi Sloveniji, že v naslednjih dveh dneh pa se lahko brez predhodnega naročila cepite v ZD Ravne na Koroškem in v ZD Slovenj Gradec.
Zdravstveni dom RAvne

Minister je ob tem državljanom svetoval, naj se za cepljenje ne vozijo v druge kraje, temveč počakajo na dan odprtih vrat v svojem kraju. Zagotovil je, da bodo vsi cepilni centri dobili dodatne odmerke cepiv.

Slovenj Gradec

Zdravstveni dom Slovenj Gradec vabi na dan odprtih vrat oziroma cepljenje brez naročanja, ki bo potekalo v torek, 15. junija 2021, od 9. do 18. ure v kontejnerjih pred zdravstvenim domom.

Cepljenja bodo izvajali s cepivi Comirnaty (Pfizer/Biontech) in Janssen (Johnson & Johnson).

Ravne na Koroškem

ZD Ravne na Koroškem pa obvešča vse zainteresirane, ki se še niste cepili proti Covidu-19, da lahko to brez predhodnega naročanja in čakanja na termin opravite v sredo, 16. junija 2021, med 08. in 11. uro in med 15. in 18. uro v zgornji stavbi Zdravstvenega doma Ravne na Koroškem.

Na cepljenje pridite zdravi. S seboj morate imeti zdravstveno kartico. Akcijo cepljenja v skladu z navodili Ministrstva za zdravje bodo izvedli s cepivom AstraZeneca, ki poteka v dveh odmerkih. S cepivom AstraZeneca se lahko cepijo osebe, stare 18 let in več. Prav tako se lahko osebe, ki so prebolele Covid-19 cepijo takoj, ko mine obdobje izolacije. Lahko pa se cepljenje po preboleli okužbi preloži tudi do 6 mesecev od začetka bolezni, so še zapisali na spletni strani ZD Ravne na Koroškem.

Pri tem naj še omenimo, da je v Sloveniji sicer s prvim odmerkom cepljenih okoli 37 odstotkov vseh prebivalcev, z vsemi pa 26 odstotkov. Med polnoletnimi pa je s prvim odmerkom cepljenih 44 odstotkov, 32 odstotkov pa z vsemi. Če prištejmo še tiste, ki so okužbo z novim koronavirusom že preboleli, pa je po besedah  direktorja Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) Milana Kreka prvim odmerkom zaščitenih 56 odstotkov odraslih.

Vir: MO SG, ZD Ravne, STA

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.