Search
Close this search box.

V Slovenj Gradcu bodo bogatejši za nogometno igrišče z umetno travo in prizidek k športni dvorani

Danes so svetnice in svetniki na 11. redni seji MO Slovenj Gradec, med drugim, obravnavali tudi investicije v športno infrastrukturo.

Prizidek k športni dvorani

Mestna občina Slovenj Gradec želi k obstoječi športni dvorani dozidati prizidek, velikosti okoli 2000 kvadratnih metrov. V objektu je predvidena ureditev igrišča za rokomet (velikosti 40 x 20 metrov), dveh prečnih igrišč za košarko (22 x 15 metrov). Ob igrišču sta na vzhodni strani predvideni dve vrsti tribun, ki bosta namenjeni športnikom pri treningih.

Investicijo bodo prijavili na razpis Celostnih teritorialnih naložb. Investicija je ocenjena na 3.855.400,19 evrov z DDV in se bo fizično izvajala v letu 2024 – 2026. Evropski sklad za regionalni razvoj bo investicijo sofinanciral stoodstotno.

Obstoječa športna dvorana je bila zgrajena leta 1976 in kljub starosti še dobro služi namenu. Zasedena je vse dni v letu od sedme ure zjutraj do desete zvečer. Med vikendi je v povprečju zasedena več kot šest ur na dan skozi vso leto.

prizidek%201

Ureditev športnega parka v mestu Slovenj Gradec

Mestni svetniki in svetnice so obravnavali tudi predlog investicije v ureditev športnega parka v mestu Slovenj Gradec. Posodobili bi obstoječo športno infrastrukturo v bližini stadiona. Zgradili bi nogometno igrišče z umetno travo, površine 100 krat 60 metrov, dostopne poti in poskrbeli za urbano opremo.

Investicijo bo občina prijavila na razpis Celostnih teritorialnih naložb. Ocenjena je na 1.043.747,98 evrov z DDV in se bo fizično izvajala v letu 2024 – 2025. Evropski sklad za regionalni razvoj bo investicijo sofinanciral v višini 900.917,54 evrov, Nogometna zveza Slovenije prispeva 40.000 evrov, lastni vir občine je v višini 102.830,44 evrov.         

Obe naložbi v športno infrastrukturo bosta omogočili izvajanje različnih oblik športa tako za prebivalce Slovenj Gradca, kot tudi za dnevne obiskovalce, turiste in vrhunske športnike v sklopu kondicijskih in tekmovalnih priprav.

sportni%20park%202

Gospod župan Tilen Klugler je tudi odgovoril na vprašanje, glede potrebe po obnovitvi stadiona pri Prvi osnovni šoli ter Osnovni šoli Šmartno: ,,Imamo tudi stadion Podgorje, šolsko igrišče Razbor, Sele, Šmiklavž. Zavedam se, da so vsi stadioni potrebni obnovitve in ne samo ta dva. Vendar se je v zadnjih dveh letih ogromno vlagalo v šolsko infrastrukturo, od strehe nad telovadnico v Pamečah, do knjižnice, prizidka v Podgorju. Vendar je problem v financah, se trudimo in takoj ko bo možno, bomo tudi to obnovili.”

Vir: MO Slovenj Gradec

Fotogalerija

Dogodki

Danes so svetnice in svetniki na 11. redni seji MO Slovenj Gradec, med drugim, obravnavali tudi investicije v športno infrastrukturo.