Search
Close this search box.

V Slovenj Gradcu bo potekal dobrodelni koncert s skupino Pop Design

V Starem trgu pri Slovenj Gradcu bo v nedeljo dobrodelni koncert s skupino Pop Design.

V Sloveniji, tudi na Koroškem, na žalost še vedno ostajajo socialno ogrožene družine z otroki, potrebne pomoči. Da bi jim vsaj malo olajšali življenje, se je g. Hinko Kašnik iz podjetja Pristar d.o.o. odločil, da jim pomaga z dobrodelnim koncertom, ki bo v nedeljo, 10. marca ob 18:00 v Kulturnem domu v Starem trgu pri Slovenj Gradcu. Nastopila bo skupina Pop Design, izkupiček od prodaje vstopnic pa bo namenjen socialno ogroženim otrokom iz Prve osnovne šole Slovenj Gradec za nakup šolskih potrebščin in sofinanciranje šolskih letovanj.

Kako je sploh prišlo do sodelovanja s skupino Pop Design? Hinko Kašnik je povedal: “V enem izmed pogovorov z Miranom Rudanom v prednovoletnem času sem zaznal pripravljenost skupine Pop Design, da za njihovo zvesto občinstvo na Koroškem naredijo nekaj več, nekaj drugače.
Beseda je dala besedo in tako je prišlo do dogodka, katerega izkupiček bo namenjen Šolskemu skladu Prve osnovne šole Slovenj Gradec za nakup šolskih potrebščin in šolska letovanja otrok iz socialno šibkejših družin.”

Pobudnik za dobrodelni koncert je podjetje Pristar d.o.o., katero bo poskrbelo za osnovne stvari. Glavno breme pa bo nosila skupina Pop Design in Miran Rudan, na pomoč pa so priskočili tudi številni poslovni partnerji. Nekateri z nakupom vstopnic, drugi s prodajo le-teh, tretji z oglaševanjem.

Podjetje Pristar d.o.o. ima sicer za sabo že kar nekaj podobnih akcij in dogodkov. Do sedaj pa, po besedah g. Hinka Kašnika, še niso imeli slabe izkušnje. “So boljše in malo manj dobre, ampak izredno slabe pa nikoli, je povedal.

 

In zakaj so se odločili izkupiček nameniti socialno ogroženim otrokom iz Prve Osnovne šole Slovenj Gradec? G. Hinko meni, da bo lahko šola pravično porazdelila in porabila sredstva, saj imajo s tem že izkušnje in razdelan sistem. Prav tako pa je šola tista, ki opazi največ stisk, tudi tistih, ki jih mogoče ne opazimo znanci, sosedje, prijatelji.

Kaj bi bilo potrebno spremeniti, da bi bilo socialno ogroženih družin manj? “Sam kot podjetnik zagotovo vidim stvari drugače, kot pa jih vidi nek politik ali nek zaposleni. Še precej drugačno rešitev pa zagotovo vidijo otroci. Mogoče je najbolj prava še ta od njih. Je pa zagotovo, da samo z všečnimi potezami kateregakoli od deležnikov dolgoročnejše rešitve v Sloveniji ne bo. Precej bolj se bo potrebno začeti pogovarjati in tudi slišati. Ne slepim se, da bodo rešitve prišle čez noč, zagotovo pa korakoma bodo, saj se tudi v politiki pojavljajo obrazi, ki upajo kdaj povedati kaj na glas in drugače, kot kdo želi slišati”, pove g. Kašnik in pozitivno razmišlja: “Vse dokler bomo pač ljudje zbirali zamaške, skrbeli drug za drugega in nekako bo že.”

Dogodki

V Starem trgu pri Slovenj Gradcu bo v nedeljo dobrodelni koncert s skupino Pop Design.