Search
Close this search box.

V SIJ Metalu Ravne potrjena prva okužba, z delom nadaljujejo

Na druženih omrežjih kroži zapis, v katerem navajajo, da je eden njihovih ciljev tudi ta, da so zaposleni obveščeni o vseh pomembnih informacijah s strani družbe. Skladno z navedenim so delavce obvestili, da je bila v soboto, 28. 3. 2020, potrjena prva okužba s koronavirusom pri njihovem sodelavcu v Mehanski obdelavi in adjustaži Kovaškega progama. Na uradno izjavo podjetja še čakamo.

“Po prejemu informacije smo v kovaškem programu nemudoma izvedli vse potrebne varnostne ukrepe med sodelavci, s katerimi je bil okužen sodelavec v stiku in v nedeljo opravili tudi dezinfekcijo prostorov, v katerih se je okuženi sodelavec zadrževal,” so razložili.

V SIJ Metalu Ravne nadaljujejo z delom

Pri tem so v SIJ Metalu Ravne poudarili, da je zdravje zaposlenih in njihovih družin na prvem mestu, zato so v družbi glede koronavirusa že sprejeli številne preventivne ukrepe. “Ne glede na težke trenutke, pa moramo poskrbeti za preživetje naše družbe in s tem zaščito delovnih mest. To lahko zagotavljamo le tako, da ob doslednem upoštevanju preventivnih ukrepov tudi v tem obdobju hodimo na delo in zagotavljamo poslovanje. Okoliščine nam to omogočajo: naročil je dovolj, dobava teče, prav tako so sproščene logistične poti, naši partnerji poslujejo naprej,” so še dodali.

Delavci naj upoštevajo preventivne ukrepe

Ponovno pa so vse zaposlene pozvali, da zelo dosledno upoštevajo vsa izdana navodila in ukrepe, ki so jih prejeli tudi z njihove strani; da si redno si umivajo in razkužujejo roke, se ne dotikajo se oči, nosa in ust, se ne družijo, do drugih ohranjajo varnostno razdaljo vsaj 1,5 metra ipd.

V primeru suma na okužbo (povišana telesna temperatura, težko dihanje, kašelj, izcedek iz nosu ipd.) prosijo za upoštevanje izdanih navodila: “ostanite doma oz. pojdite takoj domov, če ste v službi, pokličite osebnega zdravnika, obvestite vodjo in vodjo kadrovske službe.”

PREBERITE TUDI: Štiri nove okužbe, Koroška jih beleži že 34

Besedilo: SIJ Metal Ravne

2 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments
Ravenčan
Ravenčan
4 let nazaj

Sram vas je lahko, da sploh upate reči,da so vam delavci in njihovi družinski člani na 1.mestu.gre se vam samo za dobiček.če ne,bi vsaj del delavcev poslali domov,ki ne opravljajo naj pomembnejših del za osnovno proizvodnjo,ostale pa rotirali.tako pa ne naredite nič.bolj ko tujina opozarja,kaj se je zgodilo pri njih,ko so bili preveč lahkomiselni,bolj vi ignorirate vse.ko bodo delavci začeli zbolevat po tekočem traku in okuževati domače,pa ne boste več taki junaki a potem bo prepozno.kdo bo pa potem delal? Še dlje bo potem zaustavlena proizvodnja,kot bi bila sedaj pa še veliko okužb bi preprečili.ljudem govorite eno- delate pa sami ravno nasprotno.to so naši vodilni.to.

Nada
Nada
4 let nazaj

Popolnoma se strinjam, ko bo prepozno za vse, bomo itak krivi samo delavci, zato ker delamo v teh razmerah, pa še prinesli okužbo domov k staršem, mnogi živimo skupaj z njimi.

Dogodki