Search
Close this search box.

V Šentjanžu nov vrtec, v Breznu nova telovadnica

Na Koroškem se v tem času zaključku gradnje bližata dve večji naložbi. V Šentjanžu pri Dravogradu se končuje gradnja novega vrtca, ki bo malčke sprejel septembra. Takrat naj bi prve uporabnike sprejela tudi nova športna dvorana pri Osnovni šoli Brezno, zaradi katere se je Občina Podvelka po več leti brez dolgov spet zadolžila.

Gradnja novega vrtca v Šentjanžu v Občini Dravograd se bo po besedah županje občine Marijane Cigala predvidoma končala konec julija, sledili bodo postopki za pridobitev uporabnega dovoljenja. Po načrtih bi vrtec otroke sprejel 1. septembra, s tem pa se bodo sprostili prostori, ki jih vrtec zdaj zaseda v prostorih šole v Šentjanžu.

Občina vrtec gradi v javno-zasebnem partnerstvu s podjetjem SGP Pokeržnik. Naložba je vredna 1,8 milijona evrov in jo bo občina 15 let plačevala skozi uporabnino. Vrtec bo imel šest oddelkov, kuhinjo, pisarniški del in spremljajoče prostore v skupni velikosti 1050 kvadratnih metrov.

Preberite še: Vrtec v Šentjanžu bo jeseni odprl vrata za več kot 100 otrok

V Breznu v Občini Podvelka pa se bliža koncu kar 3,5 milijona evrov vredna gradnja nove športne dvorane, ki jo gradi izbrani izvajalec družba Pomgrad. Za naložbo je občina od šolskega ministrstva prejela 486.000 evrov, od Eko sklada si obeta 520.000 evrov, nekaj sredstev ima občina na voljo v proračunu, za 1,8 milijona evrov pa se je zadolžila.

Staro telovadnico v Breznu, ki je štela dobrih 40 let, so lani podrli in na istem mestu začeli graditi enkrat večjo novo športno dvorano, ki so si jo krajani že zelo dolgo želeli, tako za športne kot tudi za druge prireditve. Trenutno so v teku različna obrtniška dela, gradnja pa naj bi se po besedah župana Občine Podvelka Antona Kovšeta zaključila avgusta.

Gradnja nove telovadnice je ena od naložb, s katero si ta majhna obmejna občina, katere proračun letos dosega osem milijonov evrov, prizadeva zagotoviti čim boljši standard za bivanje v občini, v kateri število prebivalcev zadnja leta upada.

Dogodki