Search
Close this search box.

V SB Slovenj Gradec potrdili sedem novih okužb

V Splošni bolnišnici Slovenj Gradec potrdili še sedem novih okužb. Minister za zdravje Tomaž Gantar pa opozarja, da je ukrepe, kot so omejitev gibanja in socialnih stikov, maske in umivanje rok, potrebno ponotranjiti.

V četrtek so v Splošni bolnišnici Slovenj Gradec testirali 30 oseb s sumom na okužbo z novim koronavirusom. Prisotnost okužbe je bila potrjena v 7 primerih, so sporočili iz bolnišnice. Trenutno pri njih zdravijo 52 bolnikov s COVID-19, med njimi jih 6 potrebuje intenzivno zdravljenje. Z dela je zaradi aktivne okužbe s COVID-19 še vedno odsotnih 40 zaposlenih.

Pri tem naj še omenimo, da Svetovna zdravstvena organizacija opozarja, da lahko zaradi dolgotrajne javnozdravstvene krize, ki jo predstavlja epidemija covid-19, prihaja do pandemske izčrpanosti. To pomeni, da prihaja do pomanjkanja motivacije za upoštevanje priporočenih samozaščitnih vedenj, kar pa lahko ogroža uspešnost ukrepov za zajezitev širjenja okužbe z virusom SARS-CoV-2.

“Ukrepe, kot so omejitev gibanja in socialnih stikov, maske in umivanje rok, moramo ponotranjiti. Le s sodelovanjem, kolektivno odgovornostjo, solidarnostjo in spoštovanjem sočloveka, bomo lahko zaščitili sebe, svojce, kolege v službi, zdravstvene delavce, gospodarstvo, šolstvo,” je ob tem na Twitterju zapisal minister Tomaž Gantar.

“Skladno s pričakovanji, ki jih je predstavila Svetovna zdravstvena organizacija in v želji, da bi lahko čim prej odprli šole, saj se vsi zavedamo pomena in nujnosti pouka v živo ter druženja z vrstniki ter nujnosti postopnega in nadzorovanega sproščanja vseh dejavnosti za okrevanje gospodarstva,” je minister za zdravje Tomaž Gantar ločeno nagovoril župane, ravnatelje osnovnih in srednjih šol, rektorje univerz in predstavnike delodajalcev.

Posebej jih je prosil, da tudi sami nagovorijo občane, šolarje, dijake, študente in delodajalce: »Na Ministrstvu za zdravje si prizadevamo za zajezitev širjenja novega koronavirusa, zato je Vlada Republike Slovenije za zaščito zdravja ljudi in ohranitev delujočega zdravstvenega sistema sprejela dodatne ukrepe. Sprejeti ukrepi so nujni za obvladovanje drugega vala epidemije, da bomo ustavili rast širjenja okužb in se lahko hitreje vrnili v relativno normalno življenje in lažje gospodarsko okrevanje. Verjamem, čemur pritrjuje stroka in tudi dobre prakse iz tujine, zato vas prosimo, da v svojih skupinah še dodatno pojasnite pomen in nujnost izvajanja samozaščitnih ukrepov,” je pojasnil Gantar.

Vir: SB Slovenj Gradec, www.gov.si

Dogodki

V Splošni bolnišnici Slovenj Gradec potrdili še sedem novih okužb. Minister za zdravje Tomaž Gantar pa opozarja, da je ukrepe, kot so omejitev gibanja in socialnih stikov, maske in umivanje rok, potrebno ponotranjiti.