Search
Close this search box.

V SB Slovenj Gradec opozarjajo: Ob neupoštevanju pravil obiski znova prepovedani

Ob umirjanju epidemiološke situacije so v SB Slovenj Gradec od 16. junija 2020 obiski pacientov, ki so v njihovi oskrbi več dni, spet mogoči, a zaradi opazne nedoslednosti glede upoštevanja pravil v zvezi z epidemijo covida-19 bi se to lahko kaj kmalu spremenilo.

“Zavedamo se, da je stik pacientov s svojci v času hospitalizacije pomemben za oboje, zato vam želimo te stike še naprej omogočiti in to na varen način. Zato vas še enkrat vljudno prosimo, da dosledno upoštevate navodila v zvezi z obiski! Samovoljno obnašanje mimo pravil lahko ima za naše paciente in delo v bolnišnici resne posledice – če se pravila ne bodo upoštevala, bomo prisiljeni obiske ponovno preklicati. Zahvaljujemo pa se vsem, ki z nami sodelujete in nam tako pomagate omogočati pacientom bolj prijazno bivanje v bolnišnici,” so kritično zapisali v SB Slovenj Gradec.

Zaenkrat obiski še ostajajo dovoljeni in omejeni od ponedeljka do petka na eno zdravo odraslo osebo na dan za 30 minut. Med vikendi in prazniki obiski niso možni; izjema so očetje na porodnem oddelku, en starš ali skrbnik na Oddelku za pediatrijo in obiski kritično bolnih oziroma umirajočih.

Foto: SB Slovenj Gradec

Ker pa si v SB Slovenj Gradec želijo preprečiti možnosti prenosa okužbe s covidom-19, obiskovalce naprošajo, da na oddelku pred obiskom oddajo temu namenjen vprašalnik, predvsem pa doslednojupoštevajo tudi ostala navodila osebja.

Vprašalnik je dostopen na njihovi spletni strani, na voljo pa je tudi pri vratarju.

Vir: SB Slovenj Gradec

Dogodki