V SB Slovenj Gradec 4 nove okužbe, v slovenjgraškem domu starejših bodo testirali vse zaposlene in nekaj stanovalcev

Iz SB Slovenj Gradec so sporočili, da so včeraj zabeležili 4 nove okužbe. Iz Koroškega doma starostnikov PE Slovenj Gradec pa sporočajo, da so nekatere oskrbovance že uspešno premestili v Terme Topolšica, nekaj jih bodo pa še danes. Prav tako sledijo ponovna testiranja.

V soboto, 24. 10. 2020, so v Splošno bolnišnici Slovenj Gradec testirali 25 vzorcev na prisotnost SARS-CoV-2 RNA. Med testi so potrdili 4 pozitivne primere, so sporočili iz bolnice.

Na COVID oddelku se zdravi 28 bolnikov, intenzivne nege ne potrebuje nihče. Dva bolnika sta bila odpuščena v domačo oskrbo. “Prosimo, upoštevajte priporočila – pomagajte nam, da bomo mi lahko pomagali vam,” so še zapisali v sporočilu za javnost, ki so ga pred dobro uro objavili na Facebook strani SB Slovenj Gradec.

Iz Doma Starostnikov PE Slovenj Gradec pa so sporočili, da so bili včeraj stanovalci iz bolnišnice Topolšica premeščeni na začasno lokacijo v Terme Topolšica. Danes bodo premeščeni še stanovalci, ki so v rdeči coni.

Prostori na lokaciji Term so lepi in po mnenju strokovne ekipe ustrezni za bivanje ter izvajanje vseh storitev, ki jih stanovalci potrebujejo. Vse stanovalce, ki so bili na prejšnjem testu negativni, bodo danes ponovno testirali, prav tako bodo testirali vse zaposlene, so še sporočili iz Koroškega doma starostnikov PE Slovenj Gradec.

Odlično sodelujemo s strokovnimi službami in upoštevamo vsa priporočila za zajezitev okužbe in čim prejšnjo vzpostavitev normalnega načina življenja. Za informacije o počutju stanovalcev na lokaciji Term Topolšica pokličite na številko 031 677 991. Za informacije o počutju stanovalcev v PE Slovenj Gradec pa na številko 031 749 096.Vse dobro in ostanite zdravi,” so sklenili zapis objavljen na Facebook strani doma.

1 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments
Ana
Ana
3 let nazaj

Sicer niso TERME, ampak bolnišnica Topolšica…..
Da si ne bi kdo predstavljal, da pozitivni pičijo luksuz in se namakajo…. Gre za BOLNIŠNICO in NE Terme…..

Dogodki