V rdeči coni prevaljskega doma starejših 14 stanovalcev

Iz Doma Na Fari so danes sporočili, da sta se na novo okužila še dva stanovalca, ki so ju že premestili v rdečo cono. Nekaj rezultatov testov pa še pričakujejo. Kljub težki situaciji in trenutnim razmeram pa so v domu poskrbeli, da so stanovalci občutili delček martinovanja, čeprav na drugačen način kot v preteklih letih.
dom na fari 5

“Tudi v domu imamo danes » Martinovo«. Za kosilo je bila danes martinova pojedina (juha, mlinci, rdeče zelje in piščančje bedro) ter seveda kozarček vina. Žal tokrat brez glasbe, plesa, zabave in v skladu z navodili pristojnih služb, ki skrbijo za naše zdravje,” je v sporočilu za javnost zapisala direktorica Doma starejših Na Fari.

Stanka Vauh je v zapisu še dodala, da so danes v popoldanskih urah prejeli dva pozitivna izvida stanovalcev, ki so ju premestili v “rdečo cono”, kjer je trenutno nastanjenih 14 stanovalcev. Ostali izvidi so bili negativni. Prav tako so bili negativni včerajšnji testi pri zaposlenih.

Brise so danes odvzeli še osemnajstim stanovalcem, ki so sedaj v »sivi coni«. Izvide pa pričakujejo jutri. V bolnišnici sta po besedah direktorice na današnji dan dva stanovalca, vendar ne zaradi okužbe s SARS-CoV-2.

“Stanovalce, ki so te dni v »rdeči coni» lahko pokličete na telefon št. 02 82 40 920 int. 337. Ta številka je na prenosnem telefonu in ga lahko naši zaposleni odnesejo stanovalcu v njegov prostor ali posteljo. Vzemite si čas, pogovorite se z njim in jim krajšate dolge dneve v t.i. »rdeči coni« doma. Po uporabi bodo slušalko zaposleni očistili in razkužili ter pripravili za naslednjega klicatelja,” je pojasnila Vauhova.

S stanovalci, ki imajo svoje GSM aparate pa so lahko svojci na vezi kadar želijo. V pomoč pri raznih nastavitvah so vedno na razpolago tudi prisotni zaposleni v coni. Osebje oziroma na tem oddelku imajo drugo interno številko stacionarnega telefona, in sicer 309, katera pa naj bi bila prosta za nujne klice iz »rdeče cone«, je še navedla direktorica doma v današnji objavi za javnost.

Preberite tudi: Stanka Vauh: “Zadeve so se odvijale hitro, brez panike, skrajno strokovno in vse je teklo v prid reševanju življenja”

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.