Stanka Vauh: “Zadeve so se odvijale hitro, brez panike, skrajno strokovno in vse je teklo v prid reševanju življenja”

Po podatkih Uprave RS za zaščito in reševanje je danes malo pred enajsto dopoldne z letališča v Mislinjski Dobravi helikopter SV, v spremstvu dežurne ekipe HNMP Maribor, prepeljal obolelo osebo v UKC Maribor. Posredovali so gasilci PGD Golavabuka, ki so zavarovali kraj pristanka helikopterja. Po podatkih direktorice Doma starejših Na Fari pa je šlo za njihovo oskrbovanko.
dom na fari reševalci

“Poleg nenehnih slabih novic želimo iz Doma starejših Na Fari objaviti tudi sporočilo, posebno dobro novico, in sicer o današnji uspešni intervenciji – ne zaradi Covid-a,” je v sporočilu za javnost zapisala direktorica doma Stanka Vauh.

“Želimo prikazati, da je tudi v teh težkih časih dobro poskrbljeno za naše starostnike, naše stanovalce Doma starejših Na Fari. Seveda so za to zaslužni naši zaposleni v domu, predvsem pa naša domska zdravnica dr. Koželjeva, ki je stanovalcem na razpolago vsak dan in lahko rečemo tudi vse ure dneva. Lahko ji izrečemo le en veliki hvala, je dodala Vauhova.

“Zaradi poslabšanja stanja in nenadnih sprememb pri stanovalki Doma starejših Na Fari so zaposleni nemudoma poklicali našo domsko zdravnico asist. Zdenko Koželj Rekanović, dr. med. spec. družinske medicine, ki je v tem času delala v svoji ambulanti na Prevaljah. V nekaj minutah je bila naša zdravnica v domu, nudila prvo pomoč, poklicala reševalno vozilo in akcija je stekla,” je nastalo situacijo opisala Vauhova.

In dodala: “Zadeve so se odvijale hitro, brez panike, skrajno strokovno in vse je teklo v prid reševanju življenja. Naša zdravnica je uredila, da stanovalko nemudoma sprejmejo v UKC Maribor ter poskrbela za helikopterski prevoz iz letališča Slovenj Gradec.”

“Ob predaji pacientke v druge strokovne roke smo vsi v domu srčno upali, da se intervencija uspešno zaključi. Pravkar prejeta sporočila iz UKC Maribor so vzpodbudna. Držimo pesti … Vsem, ki so kakorkoli sodelovali pri današnji intervenciji, iskrena hvala iz Doma starejših Na Fari,” je zapis objavljen na spletni strani doma zaključila direktorica.

Preberi še:  Na Koroškem pod okriljem Mocisa zaživel petletni projekt Center za družine

prijavi se

prijavi se v svoj račun