Search
Close this search box.

V Radljah kmalu 60 novih stanovanj

V Radljah ob Dravi v bližini Gasilskega doma in obvoznice nastaja nov stanovanjski objekt. Gre za največjo stanovanjsko gradnjo zadnjih desetletij v Dravski dolini.

V okviru izgradnje objekta Prisoja Radlje ob Dravi je predvidena gradnja 60 stanovanj v treh fazah. Vsaka faza gradnje zajema po 20 stanovanj. Konstrukcija je masivna v kombinaciji betonske in opečne gradnje. Streha je ravna z minimalno 25cm izolacije. Gradnja je energetsko varčna, fasada je kontaktna z 18cm izolacije, okna so troslojna. Ogrevanje stanovanj je talno s toplotno črpalko. V vsaki izmed faz gradnje bodo zgrajena stanovanja različnih velikosti: od manjših 1,5-sobnih do 4-sobnih stanovanj. Vsako stanovanje ima ložo ali teraso. Ob objektu bo zagotovljeno dovolj parkirnih mest za vse stanovalce novega objekta, kot tudi stanovalce obstoječih blokov.

Trenutno na gradbišču izvajajo gradnjo prvih 20 stanovanj. Izvajajo groba gradbena dela, ki jih nameravajo zaključiti septembra 2018, sledijo inštalacije in obrtniška dela ter ureditev okolice. Takoj po končanju grobih gradbenih del na prvi faze gradnje, bodo z grobimi gradbenimi deli nadaljevali še na drugi in tretji fazi. Izkope za obe fazi so že izvedli.

Gradnjo prve faze nameravajo zaključiti julija 2019, ko bodo mogoče tudi vselitve prvih stanovalcev. Do takrat nameravajo zaključiti tudi vsa groba gradbena dela, streho, fasado, okna in okolico na drugi in tretji fazi gradnje, tako da kasnejše izvajanje obrtniških in inštalacijskih del na teh dveh fazah ne bo moteče za stanovalce prve faze. Drugo in tretjo fazo nameravajo zaključiti decembra 2019 oziroma najkasneje spomladi 2020.

Investitor in izvajalec projekta je Nival Invest, ki morebitne bodoče stanovalce poziva, naj pohitijo z nakupom, saj so prodana že skoraj vsa stanovanja prve faze gradnje.

FOTO: Nival Invest

Dogodki