Search
Close this search box.

V pustnem času za okusne krofe poskrbi Pekarna Zorman

Pekarna Zorman z več kot 30. letno tradicijo skrbi za sladke poslastice med najbolj šaljivim časom leta, da je Pust takšen, kot se spodobi - tudi masten okoli ust.

Pustni čas šele prihaja, a v Pekarni Zorman so že pridno na delu, saj je povpraševanje po njihovih slastnih krofih že kak teden pred začetkom pustnih norčij veliko večje, kljub temu, da imajo krofe v ponudbi skozi celo leto.

Slastni krofi veljajo za tradicionalno pustno poslastico, ki je pripravljena iz kvašenega testa, ocvrta v olju in polnjena z marelično marmelado, v kombinaciji s tradicijo in starimi vražami pa skupaj s kurenti odganja zimo in privablja obilno letino.

V Pekarni Zorman se tradicionalne peke krofov letos lotevajo že 34. leto, a ne samo v pustnem času, za vas jih pečejo preko celega leta. Verjamejo, da je t.i. ”Zormanov krof” en izmed najbolj prepoznavnih krofov na Koroškem, po mnenju mnogih zadovoljnih sladkosnedov je nedvomno tudi eden izmed bolj okusnih. Svoje krofe še vedno pečejo neavtomatizirano, kar pomeni, da čisto vsak krof ročno obračajo med cvrtjem v olju. Prav tako krofe v Pekarni Zorman pripravljajo vsak dan sveže in ravno zaradi tega je količina omejena. A brez skrbi, v pustnem času so še toliko bolj pridni in povečajo količino pripravljenih krofov, da poskrbijo za lačne in sladkosnede želodčke svojih strank.

Slastne krofe Pekarne Zorman boste našli v obeh njihovih poslovalnicah, na Tržnici na Poštni ulici in v Trgovini pri Šoli na Celjski cesti 10, zraven centra srednjih šol. Prav tako boste njihove krofe našli v trgovinah Tuš in Spar na območju cele Koroške, kot tudi v trgovinah Koroške kmetijsko-gozdarske zadruge.

Ker v Pekarni Zorman verjamejo, da se bo verjetno vsak izmed vas v tem navihanem in šaljivem pustnem času vsaj enkrat pregrešil s to kalorično poslastico, vas vabijo v svoji prodajalni v Slovenj Gradcu, kjer vas poleg krofov čakajo tudi njihove ostale tradicionalne dobrote, kot so domači rženi kruh, mešani in beli kruh, razna peciva, bureki in sendviči. 

Veselo pustno rajanje vam želi Pekarna Zorman.

Pekarna Zorman z več kot 30. letno tradicijo skrbi za sladke poslastice med najbolj šaljivim časom leta, da je Pust takšen, kot se spodobi - tudi masten okoli ust.