V prometni nesreči v Celju umrla ena oseba

Policisti so v zadnjih 24 urah obravnavali 136 prometnih nesreč, od tega 14 nesreč z lahkimi poškodbami, dve s hudimi, v eni nesreči pa je ena oseba umrla. Po podatkih Generalne policijske uprave so policisti obravnavali še 63 kršitev javnega reda in miru ter 81 kaznivih dejanj.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti 47-krat posredovali na javnih krajih in 16-krat v zasebnih prostorih, pridržali pa so sedem kršiteljev. Zaradi hujših kršitev cestnoprometnih predpisov so zasegli deset vozil.

Med obravnavanimi kaznivimi dejanji je bilo 46 tatvin, 14 vlomov, devet poškodovanj tuje stvari, pet ponarejanj denarja, po dve grožnji in dejanji nasilja v družin ter po eno povzročitev telesne poškodbe, ponarejanje listin in kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami.

Nesreča s smrtnim izidom

Ob 0.48 je na AC med Celje center in Celje zahod, smer Ljubljana, osebno vozilo trčilo v zaščitno ograjo. Gasilci PGE Celje so zavarovali in razsvetlili kraj dogodka, s tehničnim posegom eno osebo rešili iz vozila, ostali dve oskrbeli, odklopili akumulator, nevtralizirali iztekle motorne tekočine in nudili pomoč reševalcem, policiji in cestnemu podjetju.

Reševalci NMP Celje so nudili prvo pomoč trem poškodovanim, eno osebo so prepeljali v SB Celje, ena oseba je preminula na kraju nesreče.

Vir: SPIN, Generalna policijska uprava