V prodajo še zadnje večje premoženje nekdanjega Prevent Globala

V stečajnem postopku družbe Prevent Global, ki se je začel leta 2010, bo v kratkem naprodaj še zadnje večje premoženje tega nekdaj največjega koroškega zaposlovalca in enega večjih slovenskih izvoznikov. Februarja bo stečajni upravitelj na dražbi prodajal nepremičnini na Kidričevi ulici v Slovenj Gradcu.

Stečajni upravitelj Boris Kastivnik je izklicno ceno za dva dela poslovnega objekta v Slovenj Gradcu določil pri 1,7 milijona evrov. Nepremičnini se prodajata v kompletu, varščina za sodelovanje na dražbi pa znaša 85.000 evrov, je razvidno iz današnje objave na Ajpesu. Dražba bo 22. februarja.

Postopek stečaja družbe Prevent Global je stekel avgusta 2010, v tem času je stečajni upravitelj prodal večino njenega premoženja. Med večjim neprodanim premoženjem so ostali še osrednji upravni in proizvodni prostori v Slovenj Gradcu, ki jih je Kastivnik na dražbi maja 2016 neuspešno prodajal za izklicno ceno 5,6 milijona evrov.

Ker je bila takrat prodaja kompleksa kot celote neuspešna, se je stečajni upravitelj skupaj z ločitvenim upnikom, Družbo za upravljanje terjatev bank, ki je prevzela terjatve Nove Ljubljanske banke, odločil za prodajo po delih. Za to je bilo treba izvesti projekt etažne lastnine, s katerim so kompleks razdelili na štiri zaokrožene poslovne enote.

Stečaj v družbah Prevent Global in Prevent avtomobilski deli, ki je bila osrednja družba za izdelavo avtomobilskih sedežnih prevlek, je bil uveden 9. avgusta 2010. Brez dela je takrat ostalo skupno 1260 zaposlenih, večina na Koroškem. Upniki so v stečaju obeh družb prijavili za okoli 102 milijona evrov terjatev, od tega za 70 milijonov evrov do Globala, od tega jih je stečajni upravitelj priznal za 62 milijonov evrov.

Dogodki

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije