Search
Close this search box.

V prevaljskem domu starejših vzpostavljajo “bele cone”, na novo je okuženih 9 stanovalcev

Iz Doma starejši Na Fari so danes sporočili, da so začeli z urejanjem "belih con" in premeščanjem stanovalcev nazaj v njihove sobe. V "rdečo cono" pa so preselili devet stanovalcev.

Tudi nedeljski dan je bil v našem domu pester. »Miklavžki» so se stopili v ustih, mandarine so bile olupljene, suhe slive pa tako in tako počakajo (tako pravijo). Urejevale so se »bele cone« in preseljevanje stanovalcev nazaj v svoje sobe. Delo poteka počasi, postopoma in zaposleni, ki so že do sedaj delali po 12 ur ter tudi tisti, ki so se vrnili iz izolacij in karanten so pri selitvah zelo čuteči in strpni,” je v današnjem sporočilu za javnost zapisala direktorica doma Stanka Vauh.

Iz sobotnega sporočila je razvidno, da so testirali 14 stanovalcev in 10 zaposlenih. Testirani so bili s PCR testi. Rezultate iz laboratorija v Mariboru naj bi dobili danes. Danes pa so preko spletne strani doma sporočili le rezultate za stanovalce, za zaposlene ni navedeno, ali so bili negativni ali pozitivni.

V rdečo cono je bilo danes premeščenih devet (9) stanovalcev iz »sive cone« saj je njihov včerajšnji ponovni test prikazal pozitiven rezultat testa okužbe, je dodala Vauh.

“V domu sta se vzpostavili še dve »beli coni« in tam bo pričelo potekati življenje podobno prejšnjemu. Ne moremo reči, da bo življenje v domu enako, kot je bilo prej, saj nam razmere in slaba epidemiološka slika v naši ožji in širši okolici le-tega ne dopuščajo. Vsem nam se je in se še bo življenje zelo spremenilo – pa bomo to priznali ali pa tudi ne. Tudi naše delo, delo vseh zaposlenih v domu bo drugačno, prilagojeno razmeram v zavedanju, da smo ljudje lahko šibki kljub upoštevanju vseh navodil, priporočil in ukrepov,” je dodala direktorica.

“Gledati moramo optimistično naprej in izvzeti življenju dobro in to, kar nam je dano. Bodite še naprej z nami in kmalu nasvidenje v domu,” je današnjo objavo na spletni strani doma sklenila direktorica doma Stanka Vauh.

Preberite tudi: Današnje malice so se razveselili “heroji covida” v CUDV Črna in v prevaljskem domu starejših

Dogodki

Iz Doma starejši Na Fari so danes sporočili, da so začeli z urejanjem "belih con" in premeščanjem stanovalcev nazaj v njihove sobe. V "rdečo cono" pa so preselili devet stanovalcev.