Search
Close this search box.

Današnje malice so se razveselili “heroji covida” v CUDV Črna in v prevaljskem domu starejših

Skupina prostovoljcev, ki deluje pod imenom Malica za heroje covida, je skupaj z Mali plac za prihodnost tudi danes z donacijami sladkih dobrot razveselila zaposlene v podjetjih, organizacijah, ki so v času epidemije najbolj na udaru, širom Slovenije. Med drugim so obdarili in polepšali dan tudi “herojem covida” v CUDV Črna na Koroškem in v Domu starejših Na Fari.

“Mesec december je mesec obdarovanj in malih pozornosti. Mesec, ko si vsi vzamemo čas za najbližje in druženje … Naj vsi vedo, da smo kljub težkim časom tukaj in kljub temu da se ne moremo družiti, smo v mislih skupaj z njimi. Tako z delavci kot tudi s starostniki in ostalimi,” je ob koncu današnjega dneva povedala ena od prostovoljk, ki je sodelovala v današnji akciji dostave dobrot.

“Pomembno je, da je akcija izpeljana, da so bili “heroji covida” deležni naše pozornosti in da vedo, da smo v teh težkih trenutkih z njim,” je sklenila.

Organizatorji današnje akcije se zahvaljujejo vsem za nesebično pomoč ter dobrote, še posebej velika zahvala pa gre kmetiji Krevh iz Podgorja pri Slovenj Gradcu in podjetju Zarečena pekarna iz Radelj ob Dravi.

Pri tem naj še omenimo, da vsako leto 5. decembra obeležujemo mednarodni dan prostovoljstva, praznik vseh prostovoljcev in prostovoljk, ki opozarja, koliko prispevajo k družbeni blaginji. Z razglasitvijo dneva prostovoljstva leta 1985 so Združeni narodi želeli poudariti pomen solidarnosti za preživetje in socialni napredek naše družbe. Letošnji mednarodni dan prostovoljstva še posebej izpostavlja, da skupaj zmoremo, ne glede na izzive. V zadnjih mesecih, ko je COVID-19 divjal po vsem svetu, so bili milijoni prostovoljcev po svetu v ospredju odzivov na potrebe zdravstva, skupnosti in družbe, so ob današnjem dnevu zapisali pri Slovenski filantropiji.

»Letošnje leto še bolj kot katero drugo dokazuje, kako pomembno je, da so med nami ljudje, prostovoljke in prostovoljci, ki so ne glede na situacijo, pripravljeni podariti svoj čas in energijo za dobrobit ljudi in skupnosti,” so poudarili.

Svoj čas in energijo pa pomoči potrebnim ter tistim, ki so postavljeni v prvo vrsto boja z virusom, nesebično namenjajo tudi člani skupine “Malica za heroje covida”, ki so z dobrodelno gesto tudi danes marsikomu polepšali dan.