V prevaljskem domu starejših spet omogočeni napovedani obiski, razmere pa se stabilizirajo tudi v CUDV Črna

Razmere v Domu starejših Na Fari se izboljšujejo. Od petka naprej bodo po besedah direktorice Stanke Vauh stanovalcem, ki so bili do sedaj v »sivi coni«, zopet omogočeni tudi napovedani obiski. Dobre novice pa prihajajo tudi iz CUDV Črna na Koroškem, kjer v zadnjih treh dneh niso zabeležili novih okužb. Prejeli pa so že tudi dodatno kadrovsko pomoč.

Danes smo v Domu opustili našo t.i. » sivo cono« in vsi stanovalci se počutijo dobro. Še nadalje (vsaj do petka) bodo stanovalci prejemali obroke v svojo sobo, lahko pa se sprehajajo po hodnikih in skupnem prostoru istega nadstropja. Od petka dalje bodo stanovalcem, ki so bili do sedaj v »sivi coni« zopet omogočeni tudi napovedani obiski (žal omejeni in nadzorovani zaradi zagotavljanja preventivnih ukrepov),” je na spletni strani doma danes zapisala direktorica doma Stanka Vauh.

“Prav tako smo zdravi tudi zaposleni, seveda z izjemo že dlje časa odsotnih zaposlenih zaradi drugih bolezni ter dveh zaposlenih, katerima je test pred tedni pokazal okužbo s SARS- CoV-2,” je še dodala Vauhova.

“Smo enotna ekipa in verjamem ter zaupam svojim sodelavcem, da se držimo vseh preventivnih ukrepov: maska, ustrezna razdalja, umivanje in razkuževanje. Kaj bodo prinesle v teh dneh še vladne odločitve ne moremo predvidevati, vendar jih bomo morali upoštevati. Smo z vami, tu smo za vas in za vaše svojce,” je sklenila zapis direktorica Doma starejših Na Fari.

Razmere pa se stabilizirajo tudi v CUDV Črna na Koroškem, kjer v zadnjih treh dneh niso zabeležili novih okužb. Po navedbah direktorice Dalje Pečovnik so vsi uporabniki v rdečih conah na CŠOD Mežica in v CUDV v dobrem zdravstvenem stanju. Nekateri so brez simptomov bolezni že 14 dni, število uporabnikov s svežo okužbo se je pričelo zmanjševati.

“Delo imamo dobro organizirano. Turnusi so v večini še 12-urni, vendar je zagotovljeno za redne dnevne in tedenske počitke zaposlenih. Prejeli smo tudi dodatno kadrovsko pomoč, ki nam veliko pomeni. Sedem usposobljenih sodelavcev, ki so pristopili z velikim entuziazmom in vnesli v naš kolektiv svežo energijo. S tem lahko zaposlene vsaj nekoliko razbremenimo. Veliko pa pri tem šteje tudi moralna podpora s strani sorodnih ustanov,” je za STA še pojasnila Pečovnikova.

Preberite tudi: V domu starejših v Črnečah okuženih sedem stanovalcev in dva zaposlena

Vir: STA, Spletna stran Doma starejših Na Fari

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije