V prevaljskem domu starejših še dve novi okužbi. Stanovalka, ki je bila urgentno odpeljana v UKC Maribor, je že nazaj

Iz Doma starejših Na Fari so danes sporočili, da je v "rdeči coni" doma nastanjenih 16 stanovalcev. Iz doma pa prihajajo tudi dobre novice, in sicer se je v petek nazaj k njim že vrnila tudi stanovalka, ki je bila v sredo s helikopterjem urgentno prepeljana v UKC Maribor.

Rezultati včerajšnjih odvzetih brisov pri stanovalcih Doma starejših Na Fari so danes izkazali, da sta bila dva rezultata pozitivna. Stanovalca sta bila nemudoma preseljena v t.i. »rdečo cono« doma, je v sporočilu za javnost navedla direktorica doma Stanka Vauh.

Na današnji dan ob 11. uri je v domski »rdeči coni« nastanjenih šestnajst stanovalcev. Danes je bil odvzet še en bris pri stanovalcu v »sivi coni«, jutri pa bo po navodilih NIJZ pri stanovalcih v “sivi coni” ponovno odvzeto večje število brisov. Vsi štirje odvzeti brisi zaposlenih so danes pokazali negativen rezultat in vsi zaposleni so nadalje vključeni v delovni proces,” je še navedla direktorica v zapisu, ki ga je objavila na spletni strani Doma starejših Na Fari.

Pri tem naj še omenimo, da je “rdeča cona” vzpostavljena v prostorih fizioterapije, kjer so za stanovalce nameščene negovalne postelje, po besedah direktorice Stanke Vauh dela v omenjeni coni usposobljen kader, na razpolago imajo opremo, ki jo potrebujejo pri svojem delu in vso zaščitno opremo. Prostor je popolnoma ločen od ostalega bivalnega dela doma, saj se trudijo zavarovati stanovalce pred širjenjem okužbe.

Včeraj pa so iz doma še sporočili, da se je stanovalka, ki je bila v sredo odpeljana v UKC Maribor, po posegu včeraj že vrnila nazaj v dom. O intervenciji smo poročali tudi na naši spletni strani. O čemer si lahko več preberete TUKAJ.

Našega veselja ne morem opisati, lahko le še enkrat rečemo hvala vsem, ki so sodelovali pri intervenciji,” je ob vrnitvi stanovalke v dom še zapisala Vauh.

Dogodki

Prosta delovna mesta

Zadnja obvestila

prijavi se

prijavi se v svoj račun