Search
Close this search box.

V prevaljskem domu starejših, kjer so danes praznovali “rojstni dan”, skoraj vsi testi negativni

V Domu starejših Na Fari so danes prejeli rezultate včerajšnjih testov. Pozitiven je bil le en stanovalec. Vsi ostali pa negativni. V "rdeči coni" doma je trenutno 31 stanovalcev.

V prevaljskem domu starejših Na Fari so danes praznovali 19. rojstni dan. Stanovalci so se ob tej priložnosti razveselili “slavnostnega kosila” in torte, o čemer smo že poročali TUKAJ. Prav tako pa so se po besedah direktorice doma Stanke Vauh razveselili današnjih rezultatov včeraj odvzetih brisov. Vsi stanovalci v enoti Zarja, kjer ostaja t.i. “bela cona”, so negativni.

“Dobili smo tudi izvide dveh stanovalcev iz »sivih con« in rezultat je pokazal, da je 1 stanovalec negativen. Stanovalec, ki se je vrnil prejšnji teden iz bolnišnice, kjer je bil tudi v stiku s pozitivno osebo, pa je pozitiven. En stanovalec je ozdravel in se danes vrača na oddelek. V t.i. »rdeči coni« je danes nastanjenih 31 stanovalcev. V bolnišnici so danes trije stanovalci doma, vendar ne zaradi Covida-19,je še v današnjem sporočilu za javnost zapisala direktorica.

V domu so danes testirali še 73 stanovalcev, rezultate pa pričakujejo jutri. “Danes pa se je od nas poslovil stanovalec po dolgotrajnem kroničnem obolenju, žal tudi s prisotnostjo okužbe SARS -CoV-2,” je še navedla Vauh.

Obiski v Domu starejših Na Fari se organizirajo za stanovalce, ki bivajo v »belih conah« doma in za stanovalce, ki so okužbo preboleli. Kot je pojasnila direktorica doma, so le ti možni po predhodnem dogovoru s socialno službo doma na telefonsko številko. 051 401 013 ali 02 82 40 920 int. 211. Za obisk se lahko najavi ena zdrava oseba na stanovalca na teden. Socialna delavka bo omogočala obiske vsak dan, od ponedeljka do petka, med 13.30 in 14.30 uro.

Utrinki današnjega praznovanja. “Danes praznuje naš Dom 19. obletnico delovanja. Praznovali smo seveda malo drugače, pa vendar smo vsi dobre volje. Torte nam je podarila Slaščičarna Polanšek s Prevalj, in sicer eno veeeeliko torto z domsko fotografijo in za vsakega stanovalca (pa tudi za vse zaposlene v domu ) veeeelike kose torte. Na Zarji smo skupaj zapeli. Zahvaljujemo se vsem Polanškovim, saj so skupaj z nami tudi v teh » čudnih« časih! Pa da ne pozabimo, tudi slavnostno kosilo smo imeli danes (seveda individualno po sobah) in kozarček vina za zdravje,” so še sporočili iz doma.

Dogodki

V Domu starejših Na Fari so danes prejeli rezultate včerajšnjih testov. Pozitiven je bil le en stanovalec. Vsi ostali pa negativni. V "rdeči coni" doma je trenutno 31 stanovalcev.