Search
Close this search box.

Prevaljski Dom starejših Na Fari praznuje 19. obletnico dela

Izgradnjo prevaljskega doma starejših so pred devetnajstimi leti sofinancirale vse štiri občine Mežiške doline, od koder prihaja tudi največ stanovalcev doma, za katere so danes zaposleni kljub trenutnim razmeram pripravili posebno praznovanje.

V prevaljskem domu se sicer v zadnjih tednih soočajo s porastom okužb s koronavirusom tako med zaposlenimi kot stanovalci, kar pa jim kljub temu ni popolnoma pokvarilo današnjega praznovanja. Vodstvo doma je kljub slabi epidemiološki sliki in trenutnim razmeram, ki vladajo v Sloveniji, za njihove stanovalce pripravilo rojstnodnevno praznovanje.

“Dom starejših Na Fari danes praznuje 19 let delovanja, kljub Covid-19 in težkim časom ter vaši vnemi za skrb oskrbovancev, ste našli čas in pokazali veliko srce in vsem v DSO pričarali lep dan ob rojstnem dnevu vaše ustanove. Res kapo dol vam vsem. Pokazali ste vso dobroto do vaših oskrbovancev in naših staršev. Prav je, da se vam zahvalim oz. tudi v imenu drugih za vse kar naredite, res ste ljudje s srcem,” je v zahvali objavljeni na Facebooku zapisal Ferdo Abraham iz Dravograda.

Zapis pa je gospod Abraham zaključil z milijo: “Življenje je lepo, zato karkoli se ti zgodi, nikoli ne pozabi živeti!. Čestitke ob 19-letnici in ostanite(-mo) zdravi.”

Praznovanje je seveda glede na razmere temu prilagojeno z upoštevanjem varnostnih ukrepov. Za letos smo se pač morali odpovedati druženju in plesu; verjamem pa, da nam bo naslednje leto ob 20. obletnici delovanja toliko lepše,” je za naš medij dejala direktorica doma Stanka Vauh.

Stanovalci in zaposleni smo imeli ” slavnostno” kosilo, seveda individualno. Stanovalci so nazdravili sebi in domu s kozarčkom vina. Slaščičarna “Polanšek” s Prevalj nas je obdarila z zelo veliko “Domsko torto” ter z velikimi rezinami tortic za vse stanovalce in zaposlene. Ekipi “Polanšek” se iz Doma ob tej priložnosti najlepše zahvaljujemo. Vidimo, da so izven naši zidov še tudi dobri ljudje z velikim srcem. Hvala vam vsem, popestrili ste naš praznik. Izšlo bo tudi naše domsko glasilo Odzivanja, katerega bomo razdelili stanovalcem, zaposlenim in po pošti poslali tudi svojcem,” je še pojasnila direktorica.

Ob tej priložnosti pa vsem v domu želimo, da čim prej ozdravijo in se njihovo življenje kmalu spet vrne v ustaljene tirnice.

Dogodki

Izgradnjo prevaljskega doma starejših so pred devetnajstimi leti sofinancirale vse štiri občine Mežiške doline, od koder prihaja tudi največ stanovalcev doma, za katere so danes zaposleni kljub trenutnim razmeram pripravili posebno praznovanje.