Search
Close this search box.

V potresu v Zagrebu naj bi umrl 15-letnik

V potresu, ki je zgodaj zjutraj prizadel Zagreb, naj bi umrl 15-letni otrok, je poročala hrvaška tiskovna agencija Hina. Kasneje je predstojnik otroške bolnišnice v Zagrebu povedal, da fanta še niso odpisali in da ga še oživljajo.

Predstojnik otroške bolnišnice v Zagrebu Goran Roić je povedal, da je 15-letni fant v kritičnem stanju in ga oživljajo. “Otrok je v zelo, zelo kritičnem stanju, a še vedno delamo vse, kar je mogoče,” je dejal za televizijo N1.

PREBERITE TUDI: Močan potres prebudil Zagreb, to so prve fotografije (FOTO)

Pred tem je vodja zavoda za nujno pomoč v Zagrebu Žarko Rašić za hrvaško tiskovno agencijo Hina dejal, da otrok ob prihodu reševalcev ni več kazal znakov življenja in da so ugotovili smrt. Ta podatek je dobil od zdravnika na terenu, je povedal.

Zagreb je davi stresel potres z magnitudo 5,3, ki sta mu po podatkih Evropskega sredozemskega seizmološkega centra (EMSC) sledila še dva močnejša popotresna sunka, prvi z magnitudo 5,0, drugi pa s 3,7. V Zagrebu je nastala precejšnja materialna škoda.

Potres je v hrvaški prestolnici, kjer že tako veljajo strogi ukrepi zaradi širjenja novega koronavirusa, povzročil precejšnjo paniko.

PREBERITE TUDI: Je tudi vas prebudil potres?

“Zbudilo me je močno tresenje, ki je trajalo kakih deset sekund. Stvari so popadale s polic, nepritrjeni kosi pohištva so bili na tleh. Tudi stene so ponekod malo popokale, koščki barve so popadali,” je povedal dopisnik STA iz Zagreba Goran Ivanović.

Prvemu sunku je sledil drugi. “Stanovalci bloka so večinoma zunaj, parkirali so avte na zelenici stran od bloka in ostali tam. Ljudje se sicer zaradi koronavirusa držijo narazen, slišati je sirene gasilcev in reševalcev,” je opisal razmere.

Dogodki

Več iz istega kraja