Search
Close this search box.

V petek potrdili 42 več okužb kot prejšnji petek

Včeraj so, pri 1673 opravljenih PCR testih potrdili 135 okužb, delež pozitivnih testov je tako bil 8,1 odstoten, dan pred tem pa 6,9. Umrla je ena oseba.

V Sloveniji imamo trenutno 1044 aktivnih primerov okužbe.

Kot so včeraj poročali na TV Slovenija, je NIJZ je izvedel tudi poizvedbo o okužbah po cepljenju. Po zbranih podatkih so ugotovili, da je sedemdnevno povprečje potrjenih primerov okužb bistveno večje pri tistih, ki niso zaščiteni, kot pri tistih, ki so polno zaščiteni z dvema odmerkoma cepiv.

Popolne, 100-odstotne zaščite za zdaj ne ponuja nobeno cepivo, kljub temu pa je mogoče govoriti o vsaj 90-odstotni zaščiti. Od prihoda novega koronavirusa je bilo pri nas potrjenih 259.215 primerov okužb, od tega je za covidom-19 zbolelo samo 842 ljudi, ki so bili cepljeni z dvema odmerkoma cepiva, kažejo podatki NIJZ.

Nizka stopnja okužbe med cepljenimi se kaže tudi v podatkih za posamezni dan – 2. aprila je na primer med potrjenimi 1299 primeri okužbe le sedem zaščitenih s cepivom, 4. maja pa je bilo med potrjenimi 930 primeri okužb zgolj 5 cepljenih oseb, so navedli.

VIR: STA, NIJZ

Dogodki