V petek otvoritev 27. Vuzeniških dnevov z Nušo Derenda in Dejanom Dogaja ter odprtjem razstave kipov Janka Dolenca

V petek se začenjajo že 27. Vuzeniški dnevi, na katerih boste lahko med drugim prisluhnili Nuši Derenda in Dejanu Dogaja, Mambo Kingsom, Dejanu Vunjaku in Brendijevim Barabam, se udeležili koncerta Big Banda Radlje s solistom Juretom Puklom in skupino Grooveland ter zaplesali ob zvokih ansambla Falant.
župan Vuzenice Franjo Golob

Tudi letošnji Vuzeniški dnevi, ki potekajo pod sloganom ZA VSAKOGAR – TUDI ZA VAS, bodo po besedah organizatorjev polni zabave, športnih dogodkov, družinskih druženj ter kulturnih prireditev. Vsi dogodki bodo brez vstopnine. Otvorili pa jih bodo že ta petek, 6. avgusta, ob 19. uri v Atriju Župnišča v Vuzenici z nastopom Nuše Derenda, odprtjem razstave kipov Janka Dolenca ob 100. letnici njegovega rojstva in Filatelistično razstavo na temo sokolstva v Vuzenici.

Letos namreč mineva 100 let od rojstva Janka Dolenca, priznanega kiparja in slikarja, ki je v Vuzenici in daleč naokrog pustil močan pečat s svojimi umetniškimi deli. Ob tej priložnosti so njegovi dediči občini Vuzenica podarili zbirko kipov, ki jih v Vuzenici postavljajo na ogled v Slomškovi sobi vuzeniškega župnišča. Otvoritev Vuzeniških dni zaokrožuje razstava Filatelističnega društva Drava ob 100. obletnici ustanovitve sokolstva v Vuzenici, ki bo prav tako na ogled v prostorih župnišča v Vuzenici. Razstavi bosta po dogovoru na ogled do konca Vuzeniških dni.

Ob 20. uri pa bo v Športnem parku Vuzenica potekala otvoritvena zabava z Dejanom Dogaja in Dogaja bandom ter DJ Ukacom.

Preberite tudi: V Vuzenici spet stopili skupaj in pripravili pester program 27. Vuzeniških dnevov za vse generacije (VIDEO in FOTO)

Vse prireditve bodo izvedene v skladu z veljavnimi ukrepi za preprečevanje prenosa okužb s koronavirusom. Na velikih zabavnih prireditvah bo v skladu z vladnim ukrepom vstop dovoljen samo osebam, ki izpolnjujejo pogoj PCT (prebolel, cepljen, testiran). Organizirali so tudi možnost opravljanja hitrih (HAG) testov na mestu dogajanja, vsakič (6. 8., 7. 8., 13. 8., 14. 8.) med 20.00 in 22.00, v nedeljo, 15. 8., pa med 15.00 in 17.00. Za razumevanje se vam najlepše zahvaljujejo.

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.