Search
Close this search box.

V Vuzenici spet stopili skupaj in pripravili pester program 27. Vuzeniških dnevov za vse generacije (VIDEO in FOTO)

V Vuzenici pripravljajo že 27. Vuzeniške dneve, na katerih boste lahko med drugim prisluhnili Nuši Derenda in Dejanu Dogaja, Mambo Kingsom, Dejanu Vunjaku in Brendijevim Barabam, se udeležili koncerta Big Banda Radlje s solistom Juretom Puklom in skupino Grooveland ter zaplesali ob zvokih ansambla Falant. Kot je na današnji tiskovni konferenci dejal župan Franjo Golob, se obeta pester program, primeren za vse generacije. Priprave zanj pa so stekle že v začetku leta.

VIDEO: Izjava župana Vuzenice Franja Goloba: “Če kdo želi potem najde v Vuzenici v tedenskem dogajanju nekaj zase. Tisti, ki tega ne najde, noče sodelovati.”

V skrbno izbranem in pestrem naboru dogodkov, pripravili so jih preko 40, ki temeljijo na tradiciji in prostovoljstvu, bo vsak lahko našel kaj zase, so prepričani člani organizacijskega odbora, župan Franjo Golob, direktorica Turistično informacijskega centra Senta Lorenci Kričej in koordinator projekta Andrija Halužan, ki so nas na danes seznanili s podrobnostmi letošnjega dogajanja na 27. Vuzeniških dnevih.

VIDEO: Izjava koordinatorja projekta Andrija Halužana: Letos je bilo pri organizaciji in pripravi Vuzeniških dnevov vse drugače.

Dolgoletno 26. letno tradicijo so v Vuzenici morali sicer lani zaradi višje sile, koronavirusa, prekiniti, letos pa organizatorji upajo, da jim bo občinsko praznovanje le uspelo spraviti pod strehe, čeprav so po besedah župana, zdravstvene razmere tako v Sloveniji kot svetu nepredvidljive. “Zato je koncept samih Vuzeniških dnevov, ki potekajo pod sloganom ZA VSAKOGAR – TUDI ZA VAS, še danes negotov,” je opomnil župan.

Občina in TIC poskrbita za logistični in finančni del. Občina bo iz letnega proračuna za letošnje praznovanje namenila 20.000 evrov. Društva, ustanove in posamezniki pa Vuzeniške dneve pripravijo in jim dajo vsebino,” je še pojasnil župan. Koordinator projekta Andrija Halužan pa je dodal, da bodo letošnji Vuzeniški dnevi odvisni tudi od vremena, predstavil pa je tudi pester nabor prireditev. Direktorica Turistično informacijskega centra Senta Lorenci Kričej pa je spomnila, da je v pripravo praznovanja in celotnega dogajanja vključeno veliko število prostovoljcev in prostovoljnega dela.

Da Vuzeniški dnevi temeljijo predvsem na prostovoljni bazi, dokazuje poleg vseh društev, ustanov in posameznikov tudi gospod Andrija Halužan, koordinator projekta, sicer tudi vuzeniški zdravnik, ki v organizacijskem odboru neprekinjeno sodeluje že od prve prireditve.

VIDEO: Izjava direktorice Turistično informacijskega centra Sente Lorenci Kričej: “Vsi komaj čakamo, da bi se stanje, ki ga imamo, vsaj malenkost normaliziralo. Verjamem, da bomo skupaj zmogli, da bomo te prireditve naredili varne in predvsem za naše obiskovalce prijetne.”

Občina Vuzenica praznuje svoj občinski praznik 15. avgusta – na dan praznika Marijinega vnebovzetja, ko se k romarski cerkvi Device Marije na Kamnu zgrinjajo množice romarjev.

Tudi letošnji Vuzeniški dnevi bodo po besedah organizatorjev polni zabave, športnih dogodkov, družinskih druženj ter kulturnih prireditev. Vsi dogodki bodo brez vstopnine. Otvorili jih bodo 6. avgusta ob 19. uri v Atriju Župnišča v Vuzenici z nastopom Nuše Derenda, odprtjem razstave kipov Janka Dolenca ob 100. letnici njegovega rojstva in Filatelistično razstavo na temo sokolstva v Vuzenici.

Letos namreč mineva 100 let od rojstva Janka Dolenca, priznanega kiparja in slikarja, ki je v Vuzenici in daleč naokrog pustil močan pečat s svojimi umetniškimi deli. Ob tej priložnosti so njegovi dediči občini Vuzenica podarili zbirko kipov, ki jih v Vuzenici postavljajo na ogled v Slomškovi sobi vuzeniškega župnišča. Otvoritev Vuzeniških dni zaokrožuje razstava Filatelističnega društva Drava ob 100. obletnici ustanovitve sokolstva v Vuzenici, ki bo prav tako na ogled v prostorih župnišča v Vuzenici. Razstavi bosta po dogovoru na ogled do konca Vuzeniških dni.

Ob 20. uri pa bo v Športnem parku Vuzenica potekala otvoritvena zabava z Dejanom Dogaja in Dogaja bandom ter DJ Ukacom.

Pestro dogajanje pa se obeta vse do 15. avgusta, ko sledi zaključek z ansamblom Falant.

Vse prireditve bodo organizirane v skladu z veljavnimi ukrepi za preprečevanje prenosa okužb s koronavirusom. Organizator, osebje, nastopajoči in obiskovalci/udeleženci na prireditvah, kjer se pričakuje nad 100 udeležencev, morajo izpolnjevati pogoj PCT.

Program 27. Vuzeniških dnevov

Dogodki

V Vuzenici pripravljajo že 27. Vuzeniške dneve, na katerih boste lahko med drugim prisluhnili Nuši Derenda in Dejanu Dogaja, Mambo Kingsom, Dejanu Vunjaku in Brendijevim Barabam, se udeležili koncerta Big Banda Radlje s solistom Juretom Puklom in skupino Grooveland ter zaplesali ob zvokih ansambla Falant. Kot je na današnji tiskovni konferenci dejal župan Franjo Golob, se obeta pester program, primeren za vse generacije. Priprave zanj pa so stekle že v začetku leta.